Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Δείτε τι έγινε σήμερα στο δικαστήριο σχετικά με τη δολοφονία της Daniela Rosca



Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου κατέθεσε σήμερα ως κύριος μάρτυρας κατηγορίας, ο Plamen Pelov 32 χρόνων από τη Βουλγαρία σε σχέση με το φόνο  της Daniela Rosca 37 χρόνων από τη Μολδαβία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, την 1η Νοεμβρίου 2015.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο Παναγιώτης  Αλεξάνδρου 27 χρόνων από τα Λιβάδια, ο οποίος είναι ύποπτος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, της κλοπής από κατοικία και της περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.  Τα αδικήματα διαπράχθηκαν την περίοδο μεταξύ 31ης Οκτωβρίου και 20ης Νοεμβρίου 2015 στη Λάρνακα και ο Αλεξάνδρου δεν παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Plamen Pelov με τον επίσης Βούλγαρο Daniel Slavchev 30 χρόνων, εκτίουν για την υπόθεση, ο μεν πρώτος ποινή φυλάκισης 13 χρόνων και ο δεύτερος ποινή φυλάκισης 10 χρόνων.
 
Ο Pelov ανέγνωσε την κατάθεση που έδωσε στα Βουλγάρικα στην Αστυνομία και μεταφραζόταν πρόταση με πρόταση στα ελληνικά.
 
Αρχίζοντας την κατάθεση του ο Βούλγαρος ανέφερε ότι «λυπούμαι για το θάνατο της Ντανιέλα, αλλά είναι άδικο να πληρώσουμε μόνο εγώ και ο Slavchev. Εάν δεν με πίεζε συνέχεια να κάνω αυτό το πράγμα ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου, δεν θα το έκανα».
 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην άφιξη του από τη Βουλγαρία στην Κύπρο, στη γνωριμία του με τον Παναγιώτη Αλεξάνδρου σε γυμναστήριο στη περιοχή των Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα, στην σχέση που είχε με την Ντανιέλα Ρόσκα παρά το γεγονός ότι ήταν αρραβωνιασμένος με κοπέλα από την Κύπρο και στην πρόταση του 26χρονου να δουλέψει μαζί του. Ανέφερε ακόμα ότι τον Αύγουστο του 2015 ο Αλεξάνδρου του είχε αναφέρει ότι η Ντανιέλα έκλεψε από το σπίτι των γονιών του χρήματα και κοσμήματα αξίας 25 χιλιάδων ευρώ, του ζήτησε να βρει ακόμα ένα άτομο με στόχο να πάρουν τα κλοπιμαία από το διαμέρισμα της κοπέλας και ότι τα ανευρεθέντα θα τα μοιράζονταν στα τρία.
 
Σύμφωνα με την κατάθεση του, ο Pelov ενώ αρχικά δεν δέχθηκε να κάνει αυτό που ήθελε ο Αλεξάνδρου τελικά ενέδωσε λόγω όπως είπε των πιέσεων που ασκούσε πάνω του αλλά και των χρημάτων που θα έβγαζε. Στη συνέχεια ο Βούλγαρος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του ομοεθνή του Daniel Slavchev στην υπόθεση, στις πολλές επισκέψεις τους στο διαμέρισμα της κοπέλας προκειμένου να βρουν τρόπο για να μπουν μέσα, στο GPS που έβαλε στο αυτοκίνητο της μετά από υπόδειξη του Αλεξάνδρου για να την παρακολουθούν και στην μεγάλη πίεση που ασκούσε πάνω του ο 26χρονος για να γίνει η «δουλειά».
 
Ο Βούλγαρος ανέφερε επίσης ότι «όλα όσα κάναμε για την Ντανιέλα τα κάναμε με διαταγές από τον Παναγιώτη Αλεξάνδρου ο οποίος μας είχε πει να περιμένουμε κάτω από την πολυκατοικία της και όταν έρθει να την πιάσουμε και εάν προσπαθούσε να φύγει να την χτυπήσουμε, να τη δέσουμε και να την πάρουμε στο διαμέρισμα της για να μας ανοίξει τη πόρτα. Ο Αλεξάνδρου μου είπε ότι μπορούσε να έρθει μαζί μας και δεν τον ενδιέφερε αν τον έβλεπε η Ντανιέλα». Είπε ακόμα ότι ο ίδιος δεν ήθελε να χτυπήσουν τη Ντανιέλα αλλά ο Αλεξάνδρου «με πίεζε να μπούμε στο διαμέρισμα της με οποιονδήποτε τρόπο για να πάρουμε τα λεφτά και τα κοσμήματα».
 
Στην κατάθεση του ο Pelov είπε επίσης ότι το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου ο Αλεξάνδρου του τηλεφώνησε και του είπε ότι η κοπέλα δεν ήταν στο διαμέρισμα της, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν μαζί με τον Slavchev να προχωρήσουν με το σχέδιο που ήταν να κατέβει με σχοινί από τη ταράτσα της πολυκατοικίας και να μπει στο διαμέρισμα από το παράθυρο του μπάνιου.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της τραγικής βραδιάς, ο Βούλγαρος είπε πως με τον Slavchev πήγαν στη ταράτσα της πολυκατοικίας, φόρεσε γάντια, μάσκα και ειδική στολή για ορειβασία, έδεσε το σχοινί στο ντεπόζιτο του νερού, καταρριχήθηκε και μπήκε στο διαμέρισμα από το παράθυρο του μπάνιου. Ωστόσο όταν μπήκε στο διαμέρισμα, έκανε κάποιο θόρυβο, η Ντανιέλα τον άκουσε, άναψε ένα φως και την άκουσε να φωνάζει «police, police».
 
Είπε ακόμα ότι μόλις βγήκε από το μπάνιο, είδε την Ντανιέλα μπροστά από την πόρτα «που συνέχισε να φωνάζει φοβισμένη» και ο ίδιος έτρεξε να φύγει αλλά επειδή η κοπέλα ήταν μπροστά του και φοβήθηκε ότι θα του έβγαζε τη μάσκα και θα τον έβλεπε, την έσπρωξε για να φύγει πιο γρήγορα. Από το χτύπημα και το σπρώξιμο συνέχισε, η Ντανιέλα έπεσε στη σκάλα και κτύπησε το κεφάλι της στον τοίχο, οπότε την πήρε και την έριξε στον ώμο του για να την πάρει στο διαμέρισμα. Ωστόσο αυτή άρχισε να κλωτσά με αποτέλεσμα να τη ρίξει κάτω και να χτυπήσει το κεφάλι της στο τραπεζάκι και το πάτωμα, ενώ στη συνέχεια έβαλε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο της για να μην μπορεί να δει τον Slavchev τον οποίο ειδοποίησε να πάει στο διαμέρισμα γιατί υπήρχε πρόβλημα.
 
Στην κατάθεση του ο Βούλγαρος είπε επίσης ότι «η Ντανιέλα προσπάθησε να σηκωθεί από το πάτωμα οπότε με τον Slavchev παλέψαμε μαζί της, τη χτυπήσαμε και την αφήσαμε ακίνητη.  Μέσα στο πανικό μας τη σηκώσαμε από τα χέρια και τα πόδια και την πήραμε σε ένα δωμάτιο. Η κοπέλα ήταν χτυπημένη, ανέπνεε βαριά και την έβαλα με το πρόσωπο στο πάτωμα» ανέφερε και σημείωσε πως ο Slavchev πήρε ένα σχοινί για να της δέσουν τα χέρια και αφού της έβαλαν ένα μαξιλάρι κάτω από το πρόσωπο, πήραν τα κλειδιά του διαμερίσματα της, τα κινητά της τηλέφωνα και το tablet της και έφυγαν.
 
Είπε ακόμα ότι έκρυψαν τα ρούχα και τα κλαπέντα αντικείμενα σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι του Slavchev ενώ την επόμενη μέρα πήγαν μαζί στη Κόσιη και αφού έβαλαν φωτιά στα πράγματα τα έθαψαν σε δύο διαφορετικούς τόπους.
 
Σύμφωνα με τη κατάθεση του Βούλγαρου λίγες μέρες μετά συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Αλεξάνδρου και έμαθε ότι η Ντανιέλα ήταν νεκρή, ενώ ο ίδιος τον ενημέρωσε πως όταν έφυγαν από το διαμέρισμα της «αυτή ανέπνεε βαριά και με δυσκολία. Ο Αλεξάνδρου μου είπε να μην πω τίποτε, να φύγω από την Κύπρο και  να μην τον ξαναπάρω τηλέφωνο γιατί μπορεί να τον παρακολουθεί η Αστυνομία» σημείωσε και πρόσθεσε πως την επόμενη μέρα έφυγε από την Κύπρο.
 
«Λυπούμαι γι’αυτό που έγινε, ξέρω ότι έκανα λάθος, δεν ήθελα να πεθάνει η Ντανιέλα και μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Σκέφτηκα πολλές φορές μετά το συμβάν, να γυρίσω πίσω, να ξεδέσω την κοπέλα και να καλέσω την Αστυνομία αλλά φοβόμουν μήπως με δει κανείς» ανέφερε στην κατάθεση του ο Pelov.

Ανέφερε επίσης ότι «νοιώθω πολύ απογοητευμένος από τον εαυτό μου που άφησα τον Παναγιώτη Αλεξάνδρου με την πίεση που ασκούσε πάνω μου να με αναγκάσει να κάνω αυτό το λάθος. Δεν έχω τίποτε να κερδίσω αφού καταδικάστηκα σε 13 χρόνια φυλάκιση για τις πράξεις μου. Να με συγχωρήσει ο Θεός και οι δικοί της Ντανιέλας γι’αυτό που έκανα για να μην έχω ενοχές. Οσες φορές και να ζητήσω συγχώρηση ξέρω ότι δεν αρκεί» είπε και σημείωσε πως «ήρθα μόνος μου στη Κύπρο για να τιμωρηθώ. Εχω την ανάγκη και εγώ και ο Slavchev να τιμωρηθούμε για τη συμμετοχή μας σ’ αυτό αλλά αυτός που μας έβαλε να το κάνουμε είναι ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου».
 
Μετά την ανάγνωση της κατάθεσης του Plamen Pelov ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ζήτησε από τον μάρτυρα να του δείξει εάν βλέπει στην αίθουσα τον Παναγιώτη Αλεξάνδρου. Ο Pelov έδειξε με το  χέρι του ακριβώς απέναντι του όπου καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου.     
 
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των δύο περίπου ωρών που κράτησε η κατάθεση του Pelov, ο Αλεξάνδρου είχε συνεχώς τα μάτια του καρφωμένα στο Βούλγαρο ενώ στα χείλη του είχε ένα ειρωνικό μειδίαμα.  
 
Η αντεξέταση του Plamen Pelov θα συνεχιστεί αύριο στις εννέα το πρωί.



κυπε