Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Άστατος και σήμερα ο καιρός στην Κύπρο


Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει παροδικά την περιοχή.
 
Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.
Σε περιοχή καταιγίδας δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα ανατολικά παράλια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, τα βόρεια και δυτικά παράλια, γύρω στους 18 βαθµούς στα ανατολικά και νότια παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγµένη, εκτός από τα ανατολικά παράλια που θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη θα υπάρχουν διαστήµατα µε αίθριο καιρό αλλά και διαστήµατα µε αυξηµένες νεφώσεις και πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές µεµονωµένες βροχές.
 
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Κυριακή και θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα τη ∆ευτέρα και την Τρίτη, τα οποία είναι λίγο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.