Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Πολλά προβλήματα δημιούργησε η "Πηνελόπη" στην Κύπρο

Πτώσεις δέντρων, πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπή ρεύματος είναι το σκηνικό στην Επαρχία Πάφου εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές, βροντές και δυνατούς ανέμους επικρατούσαν στην Επαρχία Πάφου από τις 19:30.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πτώση δέντρων σημειώθηκε στον δρόμο παρά την κοινότητα των Κουκλιών γύρω στις 19:45, ενώ τα συνεργεία του τμήματος Δημοσίων Εργων και της Επαρχιακής Διοίκησης μετέβησαν στο μέρος για τον καθαρισμό του δρόμου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ένα δέντρο καταπλάκωσε εν κινήσει όχημα, χωρίς να τραυματιστεί όμως ο οδηγός.
Εξάλλου, σε άλλη περίπτωση, πτώση στύλου της ηλεκτρικής σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, με αποτέλεσμα η παροχή  ηλεκτρικού ρεύματος να έχει διακοπεί.
Επίσης, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στέγη κατοικίας έχει υφαρπαχτεί στην κοινότητα Σταυροκόνου. Στη Σταυροκόνου επίσης έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
Στο μεταξύ, αρκετοί δρόμοι στην Πάφο είχαν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Επίσης, λόγω έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού από τον Κυκλικό Κόμβο Κονιών μέχρι και την Πέτρα του
Ρωμιού, η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη και το οδόστρωμα ολισθηρό.
Εξαιτίας της κακοκαιρίας παρατηρήθηκαν προβλήματα και κατά τις προσγειώσεις αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Πάφου.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έθεσαν Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία σε επιφυλακή.
Η κακοκαιρία «Πηνελόπη» έπληξε και την πρωτεύουσα καθώς και την Επαρχία Λεμεσού.
Η βροχόπτωση ήταν έντονη, ενώ συνοδεύθηκε από αστραπές, βροντές και δυνατό αέρα.
Μάλιστα στο Στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία -κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα- από την βροχή και την καταιγίδα έσβησε ένας προβολέας.
Σε σημερινή ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει ότι σύμφωνα με τις πρωινές αναφορές δεν παρατηρείται οποιοδήποτε πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.