Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Ελεύθεροι οι Ισραηλινοί για ομαδικό βιασμό. Χειροπέδες στη 19χρονη Βρετανίδα

φώτο αρχειο


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά Ισραηλινοί οι οποίοι τελούσαν υπό κράτηση, αναφορικά με την υπόθεση ομαδικού βιασμού 19χρονης Βρετανίδας σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο από τις επιστημονικές εξετάσεις όσο και από τα όσα διαφάνηκαν από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των εμπλεκομένων,δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος των επτά.

Η 19χρονη συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, αφού νωρίτερα κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου προκειμένου να εξεταστούν ασάφειες στην καταγγελία της. Ωστόσο στη συνέχεια ομολόγησε γραπτώς πως η καταγγελία της ήταν ψευδής. Ομολόγησε πως με κάποιους από τους υπόπτους ήρθε σε σεξουαλική επαφή και όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι εξ αυτών την βιντεογραφούσαν ενοχλήθηκε και θέλησε να τους εκδικηθεί.

Η 19χρονη Βρετανίδα, αναμένεται να προσαχθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου όπου θα καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον της για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Ισραηλινά ΜΜΕ, μερικοί από τους δώδεκα συλληφθέντες αναμένεται να προχωρήσουν σε αγωγές εναντίον της 19χρονης.


Σε δηλώσεις του στα Ισραηλινά ΜΜΕ ο Νιρ Γιαλόβιτς, ένας εκ των δικηγόρων της υπόθεσης, ανέφερε πως κάποιοι από τους επτά αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον της 19χρονης.

Πρόσθεσε δε, ότι στις αγωγές θα ζητηθεί μεγάλο ποσό για κάθε μέρα που παρέμειναν υπό κράτηση, τονίζοντας ότι είχε δηλώσει επανειλημμένα πως δεν υπήρχε βιασμός.



http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/750078/aeras-eleftherias-ga-toys-epta-tha-diekdikisoyn-apozimioseis