Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Νεφώσεις τις επόμενες μέρες στην Κύπρο


Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήµερα, µετά τη διάλυση της τοπικής αραιής οµίχλης και χαµηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.
Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν νωρίς το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά, στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 19 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά, αναµένεται να παρατηρείται αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση.
 
Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή µέχρι την Παρασκευή, παραµένοντας κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ το Σάββατο θα σηµειώσει µικρή άνοδο.