Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Συα ύψη και σήμερα η θερμοκρασία στην Κύπρο

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήµερα, µετά την διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης ή και τοπικής αραιής οµίχλης, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος.
Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν µέχρι το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και παροδικά το απόγευµα, στα νότια και νοτιοδυτικά, µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντοµα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Tην Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά την νύκτα και νωρίς το πρωί πιθανό να σχηµατιστεί τοπική χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη ή οµίχλη, κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή µέχρι την Παρασκευή, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατικές τιµές, ενώ το Σάββατο θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατικές τιµές