Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα στην Κύπρο

φώτο αρχειο 
Nέα κίτρινη προειδοποίηση εξαιρετικά ψηλής θερμοκρασίας, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 11.00 – 17.00.

Εποχική χαµηλή πίεση και θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη, κυρίως στα παράλια, που σύντοµα θα διαλυθούν. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Το απόγευµα, στα νότια παράλια, θα πνέουν τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη.
Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια και στους 33 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

To βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 24 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα.
Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά πιθανό να παρατηρείται τοπική χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη ή οµίχλη. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή αύριο, παραµένοντας πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τετάρτη θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να διατηρηθεί την Πέµπτη στα ίδια, λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, επίπεδα.

Εξάλλου, το Τμήμα Δασών προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος για έκρηξη και επέκταση πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος.