Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Φωταγωγήθηκαν τα ιστορικά κτήρια και μνημεία στο κέντρο της Πάφου


Παρουσία των Τοπικών Αρχών και πλήθους δημοτών που κατέκλυσαν την πλατεία 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε χτες η τελετή φωταγώγησης των ιστορικών κτηρίων και μνημείων που περιβάλουν το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η περιοχή αυτή με τα μοναδικά νεοκλασικά της κτίρια και τα άλλα ιστορικά μνημεία που την κοσμούν, είναι μάρτυρας της μύησης αυτής της πόλης στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και στα ιδεώδη που κληροδότησε ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Κάλλος, αρμονία και μέτρο, πρόσθεσε, συμπλέκονται στα κτίρια και τεχνουργήματα αυτά, που αποτελούν ένα μοναδικό στον ελληνικό χώρο σύμπλεγμα αρχιτεκτονικής και γλυπτικής.
Αναφερόμενος επίσης στις ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δήμου για την περαιτέρω αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια στον ενοποιημένο αυτό χώρο θα συνυπάρχουν και συλλειτουργούν πολιτισμός και επιχειρηματικότητα, φυσικό περιβάλλον και εκπαίδευση.
Ο Δημόσιος Κήπος, είπε, θα ανασχεδιαστεί και θα αναβαθμιστεί, ώστε με την προσθήκη ενός περικαλλούς Μητροπολιτικού Ναού, να ξαναγίνει το στολίδι που κάποτε είχε η πόλη μας. Το διατηρητέο κτίριο του παλιού Αστυνομικού Σταθμού θα αξιοποιηθεί για την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας της πόλης, ενώ ο περιβάλλων χώρος θα μετατραπεί σε θεματικό πάρκο που πιθανώς να περιλαμβάνει και ανοικτό κηποθέατρο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία-αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από τον γιO του μεγάλου τραγουδιστή Γρηγόρη, και την Χρύσα Μπελούση, με τίτλο «Χρυσοπράσινο Φύλλο ριγμένο στο πέλαγος».


κυπε