Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Stelios Philanthropic Foundation: Οικονομική βοήθεια €50.000 στις οικογένειες των πέντε από τα επτά θύματα του Νίκου Μεταξά


Αναζητούνται τα στοιχεία των οικογενειών των δυο άλλων θυμάτων
Οικονομική στήριξη €20.000 και στα δυο παιδιά του Νίκου Μεταξά


Όπως ανακοινώθηκε στις 20 Ιουνίου 2019, το Stelios Philanthropic Foundation πρόσφερε οικονομική βοήθεια €70,000 στους πιο κοντινούς συγγενείς των πέντε αλλοδαπών γυναικών και των δυο ανήλικων κοριτσιών που δολοφονήθηκαν από τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά. Το ποσό των 10.000 ευρώ έχει ήδη καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών των πέντε θυμάτων που υπέβαλαν αίτηση για οικονομική στήριξη. Συγκεκριμένα στους συγγενείς της Marie Rose Turbicio Infante και της κόρης της Siera Graze Seucaliuc από τις Φιλιππίνες, της Livia Bunea και της κόρης της Elena Bunea από τη Ρουμανία και της Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες.

Αναφορικά με τις δυο άλλες οικογένειες των θυμάτων, δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής τα στοιχεία τους, για να εξασφαλίσουν την οικονομική στήριξη. Για το λόγο αυτό το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος παροτρύνει το κοινό και τις αρχές να βοηθήσουν μέσω των ΜΜΕ στην προσπάθεια επικοινωνίας, ώστε να λάβουν το μήνυμα οι συγγενείς της Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες και της Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ και να τους καταβληθεί η οικονομική βοήθεια των 10,000 ευρώ.

Όσον αφορά τη διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης, οι συγγενείς των θυμάτων θα πρέπει να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος στην Κύπρο κ. Μάριο Μισιρλή Marios.Missirlis@stelios.com, αποστέλλοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη συγγένεια με τις θανούσες, στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και τον Τραπεζικό Λογαριασμό (με IBAN), το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκλονισμένος από τις τελευταίες εξελίξεις και τις πτυχές της τραγικής αυτής υπόθεσης, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά και τα δύο παιδιά του Νίκου Μεταξά, τον οκτάχρονο γιο του και την εξάχρονη κόρη του με το ποσό των 10.000 ευρώ στον καθένα για την εκπαίδευση τους. Οι δωρεές έχουν παραχωρηθεί στα παιδιά μέσω της μητέρας τους, η οποία έχει ευχαριστήσει το ίδρυμα για τη βοήθεια.

Ο Σερ Στέλιος δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευτυχής που κατορθώσαμε να προσφέρουμε στήριξη στις οικογένειες που υποφέρουν από αυτό το τραγικό συμβάν. Γνωρίζω ότι τα χρήματα δεν θα απαλύνουν τον πόνο τους, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσουν να καλύψουν μερικές από τις άμεσες βασικές οικονομικές τους ανάγκες».