Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Πίσω από τα σίδερα για απόπειρα φόνου στην Πάφο


Διάταγμα κράτησης για περίοδο τεσσάρων ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 21χρονου, μετά από σχετικό αίτημα της Αστυνομίας, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης απόπειρας φόνου και απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες. 
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν το βράδυ της 20ης Μαΐου, 2019, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός με εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί εξωτερικά της κύριας εισόδου κατοικίας 57χρονου, στην επαρχία Πάφου. Κατά το χρόνο της έκρηξης, εντός της οικίας βρίσκονταν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του 57χρονου. Η σύζυγος υπέστη εκδορά στη μετωπιαία χώρα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και απολύθηκε.
 
Ο 21χρονος συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας, βάσει Δικαστικού εντάλματος, μετά από μαρτυρία που προέκυψε εναντίον του κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί στις 29 Μαΐου, 2019, άλλο ένα πρόσωπο, ηλικίας 23χρόνων.
Συγκεκριμένα, στις 29 Μαΐου, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην οικία του 23χρονου προς εντοπισμό του ιδίου, αφού αυτός καταζητείτο, στη βάση μαρτυρίας που είχε προκύψει εναντίον του, σχετικά με την εν λόγω υπόθεση.
 
Τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν εξωτερικά της οικίας τον 23χρονο, να επιβαίνει μοτοσικλέτας, η οποία δεν έφερε πινακίδες εγγραφής, ωστόσο αυτός, όταν τους αντιλήφθηκε, εγκατέλειψε τη μοτοσικλέτα στο σημείο και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακόψουν σε μικρή απόσταση τον ύποπτο, τον οποίο και συνέλαβαν, βάση Δικαστικού εντάλματος.
 
Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε, στην κατοχή του 23χρονου εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις στη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαινε ο 23χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτή είχε δηλωθεί στην Αστυνομία, ως κλοπιμαία στις 19 Μαΐου 2019. 
 
Tο ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις. 

Sigmalive