Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Αφιέρωμα στον Γιάννη ΣΠΑΝΟ με τον Δημήτρη Μπάση


Το αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κας Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας.




Ο σπουδαίος Γιάννης Σπανός, ένας βαθιά ευγενής και καλλιεργημένος άνθρωπος τίμησε με την Τέχνη και την παρουσία του τον πολιτισμό, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το κάλλος της γυναικείας και ζωοφόρου παρουσίας διαγράφοντας μια φωτεινή ιστορία για 65 σχεδόν χρόνια, μέχρι που έφυγε από τη ζωή στις 31 Οκτωβρίου 2019. Οι δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Μαρτίου στο Θέατρο Ριάλτο και στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου αντίστοιχα, είναι οι πρώτες μετά τον θάνατο του συνθέτη.



Το αφιέρωμα υπό τον τίτλο «Θα σε θυμάμαι» διατρέχει τις μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη. Μια ανθολογία με τραγούδια που αγαπήσαμε και σιγοτραγουδάμε για 10ετίες όπως είναι τα «Οδός Αριστοτέλους», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Ιδανικός και ανάξιος εραστής», «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας» «Σαν με κοιτάς», «Σπασμένο καράβι», «Κίτρινη πόλη», «Αλάνα», «Άνθρωποι μονάχοι» και τόσα άλλα… Τραγούδια μεγάλα που δεν έχουν ηλικία και που θα τα ερμηνεύσουν ο κορυφαίος ερμηνευτής και συνεργάτης του συνθέτη, Δημήτρης Μπάσης και τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς που έχουν ήδη διαγράψει τα πρώτα βήματα μιας πολλά υποσχόμενης πορείας, η Κατερίνα Παράσχου, η Αργυρώ Χριστοδούλου και ο Πάρης Παράσχος.



Τους ερμηνευτές συνοδεύουν πέντε εξαίρετοι μουσικοί υπό τον επί χρόνια συνεργάτη του Δημήτρη Μπάση, τον συμπατριώτη μας μαέστρο Βασίλη Χατζηλούκα.



Παίζουν:
Πιάνο: Μάριος Τούμπας
Κιθάρες: Βασίλης Χατζηλούκας
Μπουζούκι: Γιώργος Σπύρου
Μπάσο: Αντρέας Παράσχος
Ντραμς-κρουστά: Ξένιος Ευαγγέλου



Μουσική Διεύθυνση: Βασίλης Χατζηλούκας



Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γεωργία Μεσιήτη



---------------------------------------------------



Τρίτη, 10 Μαρτίου: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ
Τετάρτη, 11 Μαρτίου: Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου



Ώρα έναρξης: 20:30



---------------------------------------------------
Χορηγοί Επικοινωνίας:
ΡΙΚ. Alpha Κύπρου, Love fm, Beautiful People