Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Έντονα προβληματισμένος ο ΣΙΚΑΠ από τον κύκλο εργασιών των κέντρων αναψυχής Πάφου

 

Αν και διανύουμε το μήνα Αύγουστο εντούτοις, η κατάσταση με τα κέντρα αναψυχής της Πάφου δεν είναι σε καλά επίπεδα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Δημήτρης Καλλής. Διευκρίνισε ότι, μπορεί να έχουν λειτουργήσει το 80% των κέντρων από τα 800 περίπου όμως, τα περισσότερα από αυτά συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα και γενικά, να υπολειτουργούν. Ακόμη και κέντρα της πρώτης γραμμής, είπε, λειτούργησαν πριν μερικές μέρες.

Μπαράκια, καφετέριες και κέντρα κοντά στη θάλασσα, τόνισε, καταγράφουν έναν καλό κύκλο εργασιών κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Τα υπόλοιπα αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.

Σχετικά με τις καταγγελίες, ο κ. Καλλής εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αριθμό των καταγγελιών που καταγράφονται στην Πάφο, σημειώνοντας ότι, βάσει των πληροφοριών του συνδέσμου μας πολλές από αυτές είναι άδικες. Κάλεσε την αστυνομία  να κάνει μεν τη δουλειά της ιδιαίτερα τώρα με την πανδημία αλλά εκεί όπου μπορεί,  να κάνει συστάσεις αντί να προχωρά σε εξώδικα.

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο κ. Καλλής και με το τι μέλι γενέσθαι από τον ερχόμενο μήνα και μετά. Τουρίστες, είπε, δεν υπάρχουν ενώ οι διακοπές των Κυπρίων ολοκληρώνονται τέλος Αυγούστου. Για το λόγω αυτό, ανέφερε, θα πρέπει η Κυβέρνηση να έρθει να στηρίξει τα κέντρα αναψυχής των τουριστικών περιοχών, όπως την Πάφο και πέραν του Αυγούστου αλλά και κατά την χειμερινή περίοδο.

Σε αντίθετη περίπτωση αναμένετε τα περισσότερα κέντρα σύντομα να βάλουν λουκέτο, κατέληξε ο κ. Καλλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: