Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Στη 10η θέση παγκοσμίως η Σκόπελος ως τουριστικός προορισμός

Στη δεκάδα με τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως που ταυτίστηκαν με διαχρονικές κινηματογραφικές επιτυχίες κατατάσσεται η Σκόπελος, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο και στα social media, την οποία αναδεικνύει σε πρόσφατο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Mirror.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκονται περιοχές σε Νέα Ζηλανδία, Σκωτία, Αγγλία, ΗΠΑ και Ιρλανδία, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα των ταινιών «Ο ΑΑρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Χάρι Πότερ», «Η Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ, «Ο Λόγος του Βασιλιά», «Αϋπνοι στο Σιάτλ», «Λυκόφως», «Ο Πόλεμος των Αστρων» και «Τζόκερ».

Τη 10η θέση καταλαμβάνει η Σκόπελος για την κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Mamma Mia».

Σύμφωνα με την έρευνα, ο προορισμός σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις σε hashtags στο Instagram με 220.000 θεάσεις και εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες με τις θεματικές εκδρομές Mamma Mia» στο νησί. Σημειώνεται πως για το ίδιο διάστημα η Σκόπελος και η δημοφιλής μουσικοχορευτική και γαστρονομική παράσταση «Mamma Mia! The Party» ψηφίστηκαν ως η δεύτερη καλύτερη πρόταση για ψυχαγωγία των Λονδρέζων μέσα στον χειμώνα, ανάμεσα σε 20 πρωτότυπες ιδέες για διασκέδαση.

 Το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί ειδική συνεργασία προβολής στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του Δήμου Σκοπέλου και των διοργανωτών της επιτυχημένης παράστασης. Για τις ανάγκες του «Mamma Mia! The Party» έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου ένα νησιώτικό γραφικό σκηνικό με σοκάκια, σιντριβάνια, σπίτια και ταβέρνα που θυμίζουν Σκόπελο στην «καρδιά» του Λονδίνου, στον υπερσύγχρονο πολυχώρο O2!

«Μέσα από ευρηματικούς τρόπους προβολής, προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών σχετικά με τη σύνδεση του “Mamma Mia” με τη Σκόπελο. Σε αυτό έχουν συμβάλει και οι πρωτότυπες εκδρομές στο νησί, σε σημεία όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας. Οι προβλέψεις για την επισκεψιμότητα το 2023 είναι αισιόδοξες.

Η Σκόπελος παρουσιάζει ένα βάθος και μια ποικιλία ενδιαφερόντων που δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους επισκέπτες από το εξωτερικό», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Ιωάννα Ευσταθίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.kathimerini.gr/society/562330543/mirror-i-skopelos-stis-10-pio-emvlimatikes-kinimatografikes-topothesies-toy-kosmoy/?fbclid=IwAR0avmilaPOQGPOLtScqHiJP6l_nV7O3A5Jc3GV2Kj5AVi-zeChFxyXXE80

Δεν υπάρχουν σχόλια: