Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Λήστεψαν το ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα

 

Νέα ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε περίπτερο στην Χλώρακα επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο ένα από τα δυο περίπτερα που έγινε ληστεία και πριν δυο ημέρες, μάλιστα με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, στις 3:40 σήμερα το πρωί άγνωστος άνδρας φορώντας κουκούλα και μαύρα ρούχα μπήκε στο περίπτερο και δείχνοντας στην ταμία πιστόλι, που είχε εφαρμοσμένο στη μέση του, κατάφερε να της αποστάσει χρηματικό ποσό 300 ευρώ εγκαταλείποντας πεζή τη σκηνή. Όπως ανέφερε σε κατάθεσή της στην Αστυνομία η υπάλληλος του περιπτέρου, ηλικίας 50 ετών, φαίνεται να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που λήστεψε το περίπτερο και τα ξημερώματα της Τετάρτης 8 Μαρτίου αποσπώντας της χρηματικό ποσό 400 ευρώ. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου έκανε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες περιπτέρων ή άλλων υποστατικών που παραμένουν ανοικτά σε 24ωρη βάση ζητώντας τη συνεργασία τους με την Αστυνομία για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα.

Κάθε βράδυ, είπε, η Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ανακόπτει οχήματα και κάνει συνέχεια περιπολίες αλλά είναι ανέφικτο να είμαστε έξω από κάθε περίπτερο και κάθε φούρνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ιδιοκτήτες, όπως και παλαιότερα με τις ληστείες στους φούρνους, χρειάζεται να πάρουν και οι ίδιοι μια σειρά από μέτρα αποτροπής τέτοιων φαινομένων.

Η ελεγχόμενη είσοδος από τους ταμίες, οι βάρδιες με δυο πρόσωπα αλλά και ο περιορισμένος αριθμός χρημάτων στα ταμεία είναι μερικά από τα μέτρα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε. 

Εμείς ως Αστυνομία, συμπλήρωσε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας αλλά για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό χρειάζεται και η συνεργασία τόσο των ιδιοκτητών όσο και του κοινού. 


https://reporter.com.cy/article/2023/3/10/701656/nea-lesteia-se-periptero-ste-khloraka-edeixe-to-pistoli-arpaxe-khremata-kai-trapeke-se-phuge/?_ga=2.7973552.364130450.1678433292-916173676.1673546007

Δεν υπάρχουν σχόλια: