Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το τρίτο σεμινάριο "Βασικές αρχές υγιεινής τροφίμων"

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 με μεγάλη επιτυχία το τρίτο σεμινάριο "Βασικές αρχές υγιεινής τροφίμων" που έγινε στην Παλιά Ηλεκτρική στην Πάνω Πάφο. Το σεμινάριο παρακολούθησαν μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ, και το προσωπικό τους.  Το παρουσίασαν οι Χρίστος Χρίστου – Διευθυντής Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου και οι   Λευτέρης Μαυροθέρης και Λούκας Δημητρίου - Yγειονομικοί Λειτουργοί.  Ο κ. Χρίστου είπε πως η «Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων» είναι νομοθεσία και επιβάλλεται το κάθε κέντρο να έχει υπευθύνους που θα περάσουν τα ανάλογα σεμινάρια για να χειρίζονται το όλο θέμα. Με άλλα λόγια είναι πλέον υποχρεωτικά τα συγκεκριμένα σεμινάρια για την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων.  

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα όσα ισχύουν σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενώ κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, τους λύθηκαν οι απορίες για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούσαν. Με το πέρας του σεμιναρίου έλαβαν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Τα τρία σεμινάρια,  συνδιοργάνωσαν Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάφου και ο ΣΙΚΑΠ.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον εκτελεστικό γραμματέα ΣΙΚΑΠ Πέτρο Κεχριώτη στο τηλ 99422527.

Ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι, σήμερα ο Σύνδεσμος θα έχει συνάντηση στη Λευκωσία με την ΟΣΙΚΑ, καθώς και άλλους Παγκύπριους Συνδέσμους με σκοπό των συντονισμό για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων όπως, η κατάργηση της μονάδας 10% αλλά και η απλοποίηση των διαδικασιών για εργοδότηση αλλοδαπών από τρίτες χώρες αλλά και αύξηση του ποσοστού από 30% στο 50%.   

Τέλος ο ΣΙΚΑΠ ευχαριστεί το Δήμο Πάφου για την παραχώρηση της αίθουσας στην Παλιά Ηλεκτρική.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: