Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μεγάλη αύξηση των επισκεπτών στην τουριστική ιστοσελίδα Πάφου

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται στις επισκέψεις που δέχεται η  επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Πάφου www.visitpafos.org.cy.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ‘Google analytics’ μέσα σε διάστημα 12  μηνών (1 Ιουνίου 2012-  1 Ιουνίου 2013) η τουριστική ιστοσελίδα της Πάφου δέχτηκε πέραν των 160.000 επισκεπτών εκ των οποίων 81%  ήταν νέοι επισκέπτες.  Ο μέσος χρήστης διεξήλθε περίπου 4 σελίδες και ξόδεψε περίπου 2,5 λεπτά στην ιστοσελίδα, ενδείξεις η οποίες είναι πολύ ικανοποιητικές.
Όπως διαφάνηκε για τη συγκεκριμένη περίοδο οι κυριότερες χώρες προέλευσης των χρηστών ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Σουηδία, Νορβηγία, Πολωνία, Λίβανος και  Κύπρος ενώ οι πιο δημοφιλείς μέρες αποδείχθηκαν η Δευτέρα,  Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. 
Οι σελίδες / κατηγορίες της διαμονής, παραλιών, αρχαιολογικών μνημείων, της φύσης και των δραστηριοτήτων αναψυχής, προστίθεται στην ανακοίνωση, είχαν την τιμητική τους και ήταν στις υψηλότερες θέσεις των επισκέψεων των χρηστών.
Επίσης πέραν του 20% των επισκεπτών χρησιμοποίησαν κινητές συσκευές με τις πιο δημοφιλείς να είναι apple ipad, apple iphone και galaxy.   
Όπως αναφέρεται, η σωστά δομημένη παρουσίαση - προβολή του τουριστικού προϊόντος στο σύνολο του είναι από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εργαλείου καθώς και η παρουσίαση της σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρωσικά).
Η  ιστοσελίδα περιλαμβάνει συγκεκριμένες πληροφορίες για την Επαρχία με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Παράλληλα, υφίσταται συνεχείς αναβαθμίσεις τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην τεχνολογία ενώ  την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη ο εμπλουτισμός της και στη γαλλική γλώσσα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: