Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Αρκεί να μην είσαι Ελληνοκύπριος - Δωρεάν συσσίτιο μόνο σε τουρκοκύπριους και ξένους

Προκλητικά είναι τα στοιχεία που αναγράφονται στην αλληλογραφία του Υπουργείου Παιδείας με τους Συνδέσμους Γονέων οι οποίοι τα τελευταία χρόνια, με οδηγίες του Υπουργείου, έχουν αναλάβει την διαχείριση Κονδυλίων του κράτους για τη δωρεάν σίτιση των Τουρκόφωνων, Τούρκων, Τουρκοκυπρίων, Κούρδων και Αθίγγανων μαθητών. 
Συσσίτιο σε πάμπλουτους μαθητές φτάνει να είναι Τούρκοι ή Τουρκόφωνοι.


Με βάση επιστολές που κατέχει «Η ΜΑΧΗ», κάθε χρόνο, οι σύνδεσμοι Γονέων ανά το παγκύπριο, λαμβάνουν οδηγίες να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που τους αποστέλλονται από το Υπουργείο Παιδείας, αυστηρά και μόνο για αυτές τις κατηγορίες μαθητών, ανεξαρτήτως εάν οποιοσδήποτε από τους μαθητές αυτούς προέρχεται από εύπορη, πλούσια ή πάμπλουτη οικογένεια και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ελληνοκύπριοι μαθητές από οικογένειες που βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση, που αγγίζει τα όρια της ανέχειας.
Η πρόκληση είναι κάθε χρόνο η ίδια, με το Υπουργείο στην αρχή κάθε χρονιάς να καλεί τους συνδέσμους γονέων να φροντίσουν για το συσσίτιο αυτών των παιδιών.
Στις επιστολές του 2011 και του 2012 που κατέχει «Η ΜΑΧΗ», το λεκτικό είναι ακριβώς το ίδιο:
«Δωρεάν συσσίτιο δικαιούνται όλοι οι μαθητές που είναι ενταγμένοι στο Ζ.Ε.Π καθώς και όλοι οι Τουρκόφωνοι μαθητές που φοιτούν στα υπόλοιπα σχολεία (Τουρκοκύπριοι , Κούρδοι , Αθίγγανοι , Τούρκοι).

Ενάντια στο Ρατσισμό 
Και επειδή στόχος της εφημερίδας μας είναι να αποφύγει το ρατσισμό, ξεκαθαρίζουμε ότι το προκλητικό δεν είναι πως αυτά τα παιδιά παίρνουν συσσίτιο αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν είναι Ελληνοκύπριοι. Στο κάτω-κάτω είναι παιδιά και τα παιδιά δεν έχουν φταίξει σε τίποτα. 

Τι γίνεται όμως με τους Ελληνοκύπριους μαθητές από φτωχές οικογένειες; 
Τότε είναι που ο θυμός μετατρέπεται σε αγανάκτηση. Όταν αποκαλύπτεται η αλληλογραφία του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων με το Υπουργείο, για τα φτωχά παιδιά από άπορες οικογένειες Ελληνοκυπρίων, τα οποία λόγω της οικονομικής κρίσης αυξάνονται ραγδαία και η μέχρι σήμερα ιδιωτική πρωτοβουλία των συνδέσμων δεν αρκεί για να ικανοποιήσει τις άμεσες ανάγκες τους. Τότε πραγματικά ξεχειλίζει το ποτήρι.
Σύμφωνα με τις αποκαλυπτικές πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ», το καλοκαίρι του 2011, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων απευθύνει επιστολή στις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και ζητά στήριξη από το ταμείο έκτακτης ανάγκης. Επισημαίνει ότι οι μαθητές που χρειάζονται στήριξη αυξάνονται σε βαθμό που οι πόροι των συνδέσμων γονέων δεν είναι πλέον επαρκείς.

Η απάντηση είναι αρνητική
Όταν πρόκειται για Ελληνοκύπριους μαθητές μπαίνουν κριτήρια! 
Κριτήρια τα οποία παραθέτουν στην απάντηση τους οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και τα οποία μπορείτε να διαβάσετε για να βεβαιωθείτε περί του λόγου το αληθές και ότι το δημοσίευμα δεν είναι ρατσιστικό. Αρκεί μόνο να ΜΗΝ είσαι Ελληνοκύπριος


ΤΟΥ ΑΘΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: