Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Καλά μαντάτα για τον χειμερινό τουρισμό στην Κύπρο

Την ετοιμασία πτητικού προγράμματος για το χειμώνα του 2013 από πέντε αεροπορικές εταιρείες με πτήσεις από 8 χώρες και 17 προορισμούς, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, αναφέροντας παράλληλα ότι αναμένεται η άφιξη τουλάχιστον 70 χιλιάδων περισσότερων τουριστών σε σύγκριση με το χειμώνα του 2012.


Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη στην παρουσία του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) Αλέκου Ορουντιώτη, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι για το χειμώνα του 2013 έχουν ήδη ετοιμάσει πτητικό πρόγραμμα η Ryanair, η Wizz Air, η Norwegian, η EasyJet και η British Airways, προσθέτοντας ότι οι αερογραμμές αυτές, προγραμματίζουν πτήσεις από 8 χώρες και 17 προορισμούς κατά τη χειμερινή περίοδο.
Πρόσθεσε ότι οι πλείστες των διαδρομών είναι καινούριες και προέρχονται από χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Ιταλία και άλλες.
"Η προσπάθεια της Κυβέρνησης και της Hermes Airports, που ξεκίνησε στη Βουδαπέστη το Μάιο του 2013, απέδωσε ήδη καρπούς", ανέφερε, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα "των ενεργειών μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και της προώθησης της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού για 12 μήνες τον χρόνο". 
"Βασιζόμενος στα στοιχεία και τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί, θεωρώ ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την προσέλκυση τουριστών κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο. Και αυτό είναι μόνο η αρχή", πρόσθεσε.
Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι στόχοι της προσπάθειας αυτής ήταν "να στοχεύσουμε αερογραμμές, οι οποίες μεγαλώνουν, αγοράζοντας αεροπλάνα και θέλουν να προσθέσουν προορισμούς", αλλά και χώρες του βορρά για τις οποίες η Κύπρος είναι "αρκετά ελκυστική" λόγω του ήπιου χειμώνα της.
Σε σχέση με τον αριθμό των αφίξεων, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι αυτές παρουσιάζουν το πρώτο πεντάμηνο του έτους μείωση 7%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται για προσέλκυση τουριστών και τη χειμερινή περίοδο είναι για να "καλύψουμε κάπως" τη μείωση που παρατηρείται μέχρι σήμερα και οφείλεται στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Ο αριθμός δεν καλύπτει ακριβώς το κενό, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται, πρόσθεσε.
Σε σχέση με τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο κ. Ορουντιώτης είπε ότι ο ΚΟΤ είναι σε συνεχή διάλογο με την εταιρεία "για να δούμε με ποιον τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν οι ΚΑ και να υπάρξει καλύτερη συνεργασία".
Αναφορικά με την κατάργηση ή συνένωση γραφείων του ΚΟΤ στο εξωτερικό, ο κ. Ορουντιώτης είπε ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη, "λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις από το ΔΣ του ΚΟΤ και βρισκόμαστε στο στάδιο της υλοποίησης", προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "υπάρχει ένα μικρό κενό για τον αριθμό των γραφείων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: