Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό στην Πόλη Χρυσοχούς

Με τη δωρεάν ψυχαγωγία παιδιών με σκάφη του συνδέσμου ενοικιάσεων σκαφών αναψυχής Λατσιού, θαλάσσια αγωνίσματα και διαγωνισμό τσιαττιστών ολοκληρώνονται σήμερα, 3η ημέρα της γιορτής του Κατακλυσμού, οι εκδηλώσεις στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς.


Χθες παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί από το νεανικό χορευτικό συγκρότημα του Δήμου, ενώ στην συνέχεια το κοινό, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίδειξη πολεμικών τεχνών από τη Σχολή Tae Know Do Πόλης Χρυσοχούς. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσική.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως ανέφερε πως για να διατηρηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά πρέπει να καλλιεργήσουμε σε πλάτο, και σε βάθος όλα τα στοιχεία που την αποτελούν, χορό τραγούδι, μουσική , ήθη, έθιμα και λαϊκές παραδόσεις.
Το μεγάλο ηθικό ανάστημα που διαθέτει η πολιτιστική μας κληρονομιά, πρόσθεσε,  πρέπει να καλλιεργηθεί με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που φέρνουν στο προσκήνιο την εθνική μας κληρονομιά.
Ο κ Οδυσσέως δεσμεύτηκε πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα  προσφέρει τη δυνατότητα στους ντόπιους αλλά και στους ξένους επισκέπτες να απολαύσουν και να χαρούν σημαντικές και αναβαθμισμένες εκδηλώσεις και τη φετινή χρονιά μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μέρες Πολιτισμού Μάριον – Αρσινόη 2013» που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικά σχήματα από καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: