Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Νέλσον Μαντέλα

Ο πρώην Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλ, ο οποίος νοσηλεύεται τις τελευταίες 16 ημέρες με λοίμωξη του αναπνευστικού, είναι σε "κρίσιμη κατάσταση" το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε χθες βράδυ η προεδρία της χώρας.


"Η κατάσταση του πρώην Προέδρου Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πρετόριας είναι πλέον κρίσιμη", επισημαίνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα, ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ANC Σίριλ Ραμαφόσα και η Γκράσα Ματσέλ, η σύζυγος του Μαντέλα, συναντήθηκαν στο νοσοκομείο για να συζητήσουν για την κατάσταση.
Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής και πρώην προέδρου της χώρας, Νέλσον Μαντέλα, όπως δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης.
"Είδαμε τις τελευταίες αναφορές της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής ότι ο πρώην Πρόεδρος Μαντέλα είναι σε κρίσιμη κατάσταση" ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Κέιτλιν Χέιντεν.
"Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί του, στην οικογένειά του και στον λαό της Νοτίου Αφρικής", συμπλήρωσε.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί τη Νότια Αφρική το Σάββατο και αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, όταν ρωτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αν ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Μαντέλα ανέφεραν απλώς ότι ο Πρόεδρος "σέβεται" την οικογένεια Μαντέλα και την υγεία του πρώην Προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: