Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε στη Βρετανία σχεδόν το 10% των Βρετανίδων που κάνουν διακοπές σε χώρες της Μεσογείου έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης

Μία στις 10 γυναίκες που περνάνε τις διακοπές τους στη Μαγιόρκα της Ισπανίας ή στην Κρήτη πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή ακόμα χειρότερα επίθεσης και βιασμού.


Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, που επικαλείται σχετική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μεταξύ 6.000 Βρετανών τουριστών, ηλικίας από 16 έως 35 ετών, που επέλεξαν τα πασίγνωστα θέρετρα της Ισπανίας και της Κρήτης για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Από αυτό το “δείγμα” το 8,6% απάντησαν πως δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση, ένα δείγμα που “μοιράζεται” σε ποσοστά 10% για τις γυναίκες - “θύματα” και 7,5% στους άνδρες! Το ποσοστό αυτών που δήλωσαν ότι τελικώς έπεσαν θύματα βιασμού ανήλθε στο 1,5%.

Συγκεκριμένα οι ερωτηθέντες που δήλωσαν πως δέχθηκαν επίθεση ή ακόμα και βιάστηκαν, τονίζουν πως η πλειονότητα των “επιθέσεων” συνέβη είτε στην Μαγιόρκα, είτε στην Κρήτη. Και πάντως όλοι δήλωσαν πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ήταν αυτή που άμβλυνε τις αντιστάσεις τους και τους μετέτρεψε σε θύματα!

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ Βρετανών πολιτών που πέρασαν τις διακοπές τους στη Μεσόγειο και δη σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, από το 2009 και μετά. Ο επικεφαλής αναλυτής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πρόληψης Dr Amador Calafat, που ανέλαβε την έρευνα, δήλωσε πως ο συνδυασμός της κατανάλωσης αλκοόλ και ναρκωτικών με την ευφορία των διακοπών, δημιουργούν ένα τέλειο “υποψήφιο θύμα” για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Και τονίζει πως η Μαγιόρκα και η Κρήτη συγκεντρώνουν στον απόλυτο βαθμό τα “γνωρίσματα” των διακοπών για τους νεαρούς Βρετανούς, με πρώτο το... αλκοόλ, κάτι που κατά τον ίδιο δικαιολογεί και το λόγο για τον οποίο παραμένουν στην κορυφή των προορισμών που προτιμούν οι νεαροί σε ηλικία Βρετανοί και Γερμανοί!

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του σε Μαγιόρκα και Κρήτη καταγράφονται κατά μέσο όρο 2,4 φορές περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις από κάθε άλλο μέρος στη Μεσόγειο...


Δεν υπάρχουν σχόλια: