Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Παγκόσμιο σοκ από τις εικόνες που δείχνουν Αμερικανούς στρατιώτες να βιάζουν Ιρακινή! ΦΩΤΟ


Διεθνή αποτροπιασμό προκαλούν για ακόμη μια φορά αποκαλυπτικές φωτογραφίες που καταγράφουν με τον πιο τραγικό τρόπο την κόλαση που επικράτησε στις φυλακές του Αμπού Γράιμπ στο Ιράκ, όπου κρατούμενοι βασανίζονταν και δολοφονούνταν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι στρατιώτες έφθαναν ακόμη και στο να τους βιάζουν.


Οι φωτογραφίες που αποκάλυψε το αμερικανικό δίκτυο CBS είναι πραγματικά συγκλονιστικές και απεικονίζουν τέσσερις Αμερικανούς στρατιώτες να βιάζουν μια Ιρακινή και έρχονται ως μια ακόμη απόδειξη των όσων θηριωδιών συνέβησαν στη συγκεκριμένη φυλακή.
Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που απεικονίζουν πράξεις βιασμού είτε ως «μέθοδο συγκομιδής πληροφοριών» είτε απλά ως ένα αρρωστημένο βασανιστήριο, ωστόσο, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση Ομπάμα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Ο λόγος το γεγονός πως ενώ, τον Απρίλιο, είχε συμφωνήσει να βγουν στη δημοσιότητα περίπου 2.000 φωτογραφίες που βρίσκονταν χαμένες κάπου στα σκοτεινά υπόγεια του Πενταγώνου, λίγο καιρό μετά έκανε πίσω.
Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού γίνεται λόγος για πιέσεις υψηλόβαθμων στρατιωτικών προς τον Μπαράκ Ομπάμα να μη δημοσιευθούν τέτοιες φρικιαστικές εικόνες καθώς θα θέσουν σε κίνδυνο στρατιωτικές διμοιρίες.
Πηγή: iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

NTROPH K AISXOS!AYTO EINAI POLY PISW APO TON POLITISMO!