Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

«Ήθελα απλά να ξιππάσω τη μάνα μου»

Κατάθεση στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας έδωσε ο 15χρονος που πυροβόλησε θανάσιμα την μητέρας του την περασμένη Πέμπτη στη Λάγια.


Ο ανήλικος παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή στα γραφεία του ΤΑΕ συνοδευόμενος από παιδοψυχολόγο του Υπουργείου Υγείας και απάντησε σε σειρά ερωτήσεων των ανακριτών σχετικά με το τραγικό συμβάν.
Ο 15χρονος, που δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ, ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στο εξοχικό τους στη Λάγια, πήρε το φλομπέρ και αστειευόμενος με τη μητέρα του πυροβόλησε, νομιζόμενος ότι δεν ήταν γεμάτο.
Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι ήθελε να την «ξιππάσει», δηλαδή να την αιφνιδιάσει, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό ήταν γεμάτο. Από τις απαντήσεις που έδωσε στους ανακριτές, διαπιστώνεται αυτό που αρχικά είχε εκφραστεί και από τον 25χρονο αδελφό του που βρισκόταν στο σπίτι, ότι, δηλαδή, πρόκειται για «καθαρό» ατύχημα.
Σ'αυτό συνηγορούν και άλλα ευρήματα στη σκηνή, αποκλείοντας έτσι οποιαδήποτε άλλη εκδοχή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος η αστυνομία διερευνά υπόθεση πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, καθώς και υπόθεση σε σχέση με αδικήματα που προκύπτουν από την κατοχή και μη ασφαλή φύλαξη του όπλου.
Πάντως η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι ο θάνατος της 44χρονης Ζωούλας Ηρακλέους, από τη Λεμεσό, οφείλεται σε ατύχημα και γι' αυτό ο τελικός λόγος ανήκει στον Γενικό Εισαγγελέα ενώπιον του οποίου θα διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης.
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας αναμένεται όταν το επιτρέψουν οι ψυχολόγοι, να έχουν συνάντηση και με την 11χρονη αδελφή του ανήλικου, η οποία ήταν παρούσα στο επεισόδιο που είχε τραγική κατάληξη.
Αυτή τη στιγμή οι παιδοψυχολόγοι δεν συστήνουν οποιαδήποτε επαφή με την Αστυνομία, παρόλο που αυτή θα γίνει εκτός αστυνομικών γραφείων και χωρίς τα μέλη της δύναμης να είναι ντυμένα με στολή.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια: