Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σήμερα η απόφαση για τη δολοφονία του Αντη

Η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, τρία χρόνια μετά την έναρξή της, έφτασε στο τέλος της, αφού την Πέμπτη (13/06) το πρωί αναμένεται η έκδοση της τελικής απόφασης του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.


Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Ανδρέας Γρηγορίου, ο Τάσος Κρασοπούλης, η Έλενα Σκορδέλη και ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία για φόνο και για φόνο εκ προμελέτης.
Σύμφωνα με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μαζί με το βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου, ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, επέφεραν το θάνατο του Άντη Χατζηκωστή εκ προμελέτης, με δύο πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου.
Αν το Κακουργιοδικείο αποφασίσει ότι οι κατηγορίες έχουν αποδειχθεί, η ποινή είναι μία και είναι αυτή της ισόβιας κάθειρξης. Σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει ότι οι κατηγορίες δεν έχουν αποδειχθεί, τότε οι τέσσερεις κατηγορούμενοι αθωώνονται και απαλλάσσονται όλων των κατηγοριών.
Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Κατάθεσε στην Αστυνομία ότι ο ίδιος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα και ο 4ος κατηγορούμενος Γρηγόρης Ξενοφώντος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον Άντη Χατζηκωστή.
Παράλληλα απέδωσε στους άλλους τρεις Ανδρέα Γρηγορίου, Τάσο Κρασοπούλη και Ελενα Σκορδέλη τη συνωμοσία για διάπραξη του φόνου.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η υπεράσπιση επικέντρωσε τις προσπάθειές της στο να πλήξει την αξιοπιστία του βασικότερου μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, αλλά και όλων των μαρτύρων που παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή.
Από την πλευρά της, η Κατηγορούσα Αρχή επικεντρώθηκε στη στήριξη των όσων κατέθεσε και ανέφερε ο Φάνος Χατζηγεωργίου, προβάλλοντας και άλλες ενισχυτικές μαρτυρίες.
Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, κίνητρο για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή ήταν οι διαφορές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα» Έλενας Σκορδέλη και Τάσου Κρασοπούλη με τον Άντη Χατζηκωστή, οι οποίες ενισχύθηκαν με τον ισχυρισμό του Χατζηγεωργίου ότι συμμετείχε σε ραντεβού στο σπίτι του Κρασοπούλη, στο οποίο συμφωνήθηκε το συμβόλαιο θανάτου και η εκτέλεση του εγκλήματος.
Η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, τον Ιανουάριο του 2010, φτάνει ενώπιον της τελικής απόφασης με έντεκα χιλιάδες σελίδες πρακτικών και πέραν των εννιακοσίων τεκμηρίων.
Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν και κατέθεσαν πέραν των 150 μαρτύρων κατηγορίας και μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ αρκετές μαρτυρίες που συμπεριλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο έγιναν παραδεκτές.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 11:00.

ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: