Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΛΑΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ο ΑΘΩΣ ΜΑΣ.!! ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μεγάλη ημέρα σήμερα για τον φίλο συνάδελφο και συνεργάτη του Φιλόξενου Άρθουρ (αθω) Τίλλευ.
Σήμερα ολοκλήρωσε τον 4ο Κλάδο Σπουδών Βασικών Φινλανδικών.
Τώρα μπορεί να προχωρήσει σε ανώτερο επίπεδο και όπως μας πληροφορεί θα είναι στο Τμήμα Σπουδών Φινλανδικής Γλώσσας του Kansanoppisto του Λάχτι.



Εκεί θα διδαχθεί περαιτέρω και ανώτερου επιπέδου Φινλανδικά για να μπορεί στην συνέχεια να ολοκληρώσει τις σπουδές του σαν Λειτουργός νεολαίας.


Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει ακόμα δύο τουλάχιστον χρόνια και Άρθούρος μας δήλωσε σκωπτικά “Ρε παιδιά εφαρμόζω πιστά το γηράσκω αει διδασκόμενος”..”Πρέπει να μάθω καλά την γλώσσα για να μπορέσω να δουλέψω.. γιατί στο κάτω κάτω δεν με έφαγαν και τα χρόνια μια χαρά 55 ετών παιδί είμαι... μπορώ να αφιερώσω ακόμη λίγο χρόνο για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου..”
Πάντως ο Αθως μας δείχνει να έχει προσαρμοστεί και να έχει ενταχθεί στην τοπική κοινωνία του Λάχτι και μάλλον χλωμό το βλέπουμε να γυρίζει στην Κύπρο για μόνιμη επανεγκατάσταση.


Εμείς πάντως του ευχόμαστε ότι καλό και να επιτύχει ότι στοχεύσει στην καινούργια ζωή που επέλεξε στην χώρα των Φινλανδών..
Να σημειώσουμε τέλος ότι από ότι μας λέει ο ίδιος η σύζυγος του η Τούλα τον παροτρύνει και τον εμψυχώνει σημαντικά σε ότι κάνει...και μπράβο της...

Η Σύνταξη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: