Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Στο Κακουργιοδικείο παραπέμπονται οι τέσσερις ύποπτοι για βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις σε ανήλικους



Ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 30 Σεπτεμβρίου, παραπέμφθηκαν το μεσημέρι, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, τα τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία θεωρούνται ύποπτα σε υποθέσεις βιασμών και άσεμνων επιθέσεων εναντίον συγγενικών, στην πλειοψηφία τους, προσώπων, την περίοδο 1992-2002..


Συνολικά επτά πρόσωπα έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες εναντίον των τεσσάρων, έναν 63χρονο, την 64χρονη πρώην σύζυγο του και τους δυο τους υιούς, ηλικίας 36 και 37 ετών, οι οποίοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν 47 κατηγορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, βιασμού, απόπειρας βιασμού, διαφθοράς γυναίκας κάτω των 13 ετών, άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας και άσεμνης επίθεσης εναντίον άνδρα.

Πέραν του 63χρονου, το δικαστήριο έκανε το πρωί  αποδεκτό αίτημα της 64χρονης και του 37χρονου για νομική αρωγή, μετά την παραίτηση του νομικού τους συμβούλου, την περασμένη εβδομάδα.

Το μεσημέρι η διαδικασία συνεχίστηκε και πάλι κεκλεισμένων των θυρών, με τους τέσσερις να παραπέμπονται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο δικηγόρος του 36χρονου, νεαρότερου γιου της οικογένειας, αντεξέτασε τον ανακριτή της υπόθεσης, ζητώντας όπως ο πελάτης του αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την έναρξη της δίκης, ενώ ο δικηγόρος που ανέλαβε σήμερα να εκπροσωπήσει τους άλλους τρεις, ζήτησε χρόνο μέχρι αύριο για να μελετήσει το φάκελο της υπόθεσης.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό κι έτσι οι τέσσερις θα παρουσιαστούν ξανά αύριο στο δικαστήριο, ώστε να γίνει αντεξέταση του ανακριτή από το δικηγόρο των τριών και ν’ αποφασίσει το δικαστήριο κατά πόσο θα παραμείνουν ή όχι υπό κράτηση μέχρι την  έναρξη της δίκης.

Το χώρο του δικαστηρίου επισκέφθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Κύπρος Μιχαηλίδης, για να επιθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η Αστυνομία στο δικαστήριο, όπου και σήμερα παρευρέθηκαν συγγενείς των παραπονούμενων.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: