Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σκάνδαλο στον στρατό λόγω σεξιστικών μηνυμάτων

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο στον αυστραλιανό στρατό έπειτα από σεξιστικά μηνύματα τα οποία ήρθαν στη δημοσιότητα
Ο Γενικός Αρχηγός Στρατού, David Morrison, αποκάλυψε ότι ήδη τρία άτομα καθαιρέθηκαν λόγω σειράς σεξιστικών μηνυμάτων και προσβλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχαν ως στόχο γυναίκες στρατιωτικούς.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ακόμα πέντε άτομα βρίσκονται αντιμέτωπα με ανάλογες κατηγορίες, για εννέα ακόμα άτομα πραγματοποιείται έρευνα, ενώ συνολικά ενενήντα πρόσωπα εμπλέκονται στο σκάνδαλο των σεξιστικών emails. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται και για κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού.
Ο Στρατηγός Morrison ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι επικοινώνησε με ορισμένες από τις γυναίκες που έπεσαν θύματα των επιθετικών μηνυμάτων προκειμένου να απολογηθεί για το συμβάν.
Όπως έγινε γνωστό τα μηνύματα περιείχαν σκληρή, προσβλητική γλώσσα, αλλά και ακατάλληλες εικόνες.
Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Stephen Smith στο εξής θα υπάρχει μηδενική ανοχή για ανάλογα περιστατικά. 
Το σκάνδαλο με τα email έρχεται σε μια εποχή που ο στρατός προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει το περιστατικό με το Skype το 2011, όταν ένας δόκιμος στη Στρατιωτική Ακαδημία της Καμπέρα κατέγραψε την ερωτική του συνεύρεση με 18χρονη συμφοιτήτριά του και την μετέδωσε μέσα διαδικτύου σε φίλους του που βρίσκονταν σε διπλανή αίθουσα.
Η πρωθυπουργός Julia Gillard καταδίκασε το νέο κρούσμα σεξισμού στο στρατό, χαρακτηρίζοντάς το ως ''ένα βήμα πίσω για τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις''.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/316965/aystralia-skandalo-ston-strato-logo-sexistikon-minymaton#ixzz2WACqMfzN

Δεν υπάρχουν σχόλια: