Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Άγριος καυγάς στην Βουλή των Ελλήνων Κωνσταντοπούλου και Μεϊμαράκη

Αγριος καβγάς στη Βουλή ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με τον βουλευτή της ΝΔ να εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τις καθυστερήσεις στις επιτροπές, λέγοντας μάλιστα προς την πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται στους βουλευτές σαν ζώα.

«Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε να περιμένουμε και χθες και σήμερα και να μην μας λέτε και τί ώρα θα τελειώσουμε», τόνισε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής, ο κ.Μεϊμαράκης, μιλώντας σε έντονο ύφος και σημείωσε: «Δεν μπορούμε όλοι να ακολουθούμε τα δικά σας ωράρια».
«Φαίνεται ότι η υπόθεση της Siemens εξάπτει πολλά πάθη» απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που επικρίθηκε επειδή καθυστέρησε την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που αφορά την υπόθεση της Siemens και στην οποία έχει κληθεί σε ακρόαση ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που είχε συσταθεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.
Ολος ο διάλογος:
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Πήρατε το λόγο χωρίς να σας τον δώσω
Ε. Μεϊμαράκης: Με προσβάλλατε
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αυτόν τον τρόπο που τον μάθατε;
Ε. Μεϊμαράκης: Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε να περιμένουμε κατά σύστημα και είναι γαϊδουριά να μην μας ενημερώνετε τι ώρα θα τελειώσουμε… Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι συμπεριφορά προέδρου που θέλει να την σεβόμαστε. Δηλαδή, τι θέλετε; Να μας βάλετε τιμωρία; Σήμερα σαν γαϊδούρι είμαι εδώ από τις 4 το μεσημέρι. Η συνεδρίαση ήταν να ξεκινήσει στις 5 και τελικά ξεκίνησε στις 6:15.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Από την προηγούμενη ιδιότητά σας θα οφείλατε να μιλάτε με μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό και να μετέρχεστε κοινοβουλευτικές φράσεις.
Ε. Μεϊμαράκης: Δεν έστησα ποτέ συναδέλφους και δεν δέχομαι συστάσεις.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν έχετε το λόγο.
Ε. Μεϊμαράκης: Δεν θα μου κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς. Αφήστε τα αυτά σε μένα. Σε άλλους να τα λέτε που μπορούν να περάσουν… Με έχετε εδώ σαν ζώο… Άντε μπράβο!
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Έχετε προσβληθεί όχι από αυτά που είπα, αλλά από δημοσιεύματα. Δεν αναφέρθηκα σε εσάς, αλλά στην κυρία Κεφαλογιάννη που επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί χθες και μετά εξαφανίστηκε. Προφανώς, παρεξηγηθήκατε ως έχων τη μύγα… προσβάλλετε τον εαυτό σας.
Ε. Μειμαράκης: Ό,τι συμπεριφορά έχετε, αυτή θα εισπράττετε!
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Να σεβαστείτε ότι έχουμε προσκεκλημένο.
Ε. Μεϊμαράκης: Εσείς τον προσβάλλετε, γι” αυτό να είστε στην ώρα σας… Προσπαθείτε να καλύψετε τη χθεσινή σας τούμπα, που αντί να καταψηφίσετε, δηλώσατε «παρών».
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Παρατηρώ ότι η υπόθεση Siemens εξάπτει.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν θα κάνετε τη δική σας πολιτική εδώ.
Γ. Τραγάκης: Θέλετε να μας κάνετε να αποχωρήσουμε;
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν θα σας κάνω τη χάρη… Οποιοσδήποτε στη θέση μου θα είχε αντιδράσει με άλλο τρόπο.
Γ. Τραγάκης: Ο υπαινιγμός σας ήταν βαρύς.
Πάντως, η συνεδρίαση διεξάγεται σε εκρηκτικό κλίμα, καθώς τόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου όσο και ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι πρόσωπα που αφήνουν αναπάντητες φράσεις ή σχολιασμούς  που εκλαμβάνουν ως «αιχμές».
Δεν πέρασαν λίγα λεπτά από την πρώτη σύγκρουση, και ακολούθησε και δεύτερη:
Ε. Μεϊμαράκης: Είπατε ότι «εξαφανίστηκε», σας λέω λοιπόν ότι ο Μεϊμαράκης δεν εξαφανίστηκε, αλλά η πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντοπούλου άλλαξε άποψη και από «όχι» ψήφισε «παρούσα».
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Διατηρώ τη βεβαιότητα ότι θα αλλάξετε στάση.
Ε. Μεϊμαράκης: Η συμπεριφορά μου θα καθορίζεται από τη δική σας.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Να μην ετεροπροσδιορίζεστε… Να αυτοπροσδιορίζεστε.
Ε. Μεϊμαράκης: Εσείς με θεωρείτε ζώο. Απαιτώ το σεβασμό που απαιτεί κάθε συνάδελφος
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Μυγιαστήκατε.
Ε. Μεϊμαράκη: Μην μου γελάτε εμένα.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θα σας γελάω ακόμα και όταν αυτά που λέτε μου προκαλούν γέλιο.
Ε. Μεϊμαράκης: Πάψτε να με προσβάλλετε, δεν το αξίζετε.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr


 http://ikypros.com/?p=99280#sthash.BX46tQBN.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: