Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Και νέα αύξηση στις λιανικές τιμές των καυσίμων στην Κύπρο


Παρά το ότι οι τιμές διεθνώς του πετρελαίου μπρεντ καταγράφουν σημαντική πτώση τις τελευταίες εβδομάδες υποχωρώντας κάτω από τα 62 δολάρια το βαρέλι, στην Κύπρο προκύπτουν νέες αυξήσεις τιμών καυσίμων . Ήδη μια εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης κατά 3 σεντ το λίτρο και των πετρελαίων θέρμανσης και αγροτικού κατά 2,5 σεντ το λίτρο. 


Με τα νέα δεδομένα πετρελαίου κίνησης διαμορφώνεται από €1,297 το λίτρο σε €1,327 το λίτρο, του πετρελαίου θέρμανσης από €0,862 σε €0,887 και του αγροτικού πετρελαίου από €0,738 σε €0,763 το λίτρο. Οι εταιρείες υποστηρίζουν πάντως πως η νέα αύξηση αφορά φορτίο που μεταφέρθηκε στην Κύπρο το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου, διάστημα που η μέση σταθμισμένη τιμή ήταν πιο ψηλή λόγω αυξομείωσης στην τιμή της ισοτιμίας δολαρίου και ευρώ. 

Οι ίδιες πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχομένο να μειωθούν οι τιμές τις επόμενες μέρες καθώς θα παραλάβουν νέα φθηνότερα φορτία στην Κύπρο κάτι το οποίο θα βάλει φρένο στις απανωτές αυξήσεις των τελευταίων μηνών. 

Την απαράσκεια τους για τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα εξέφρασαν σε ανακοινώσεις τους και πολιτικά κόμματα τα οποία χαρακτηρίζουν επιβεβλημένη ανάγκη να παρθούν μέτρα αλλά και να δοθούν εναλλακτικές λύσεις στους καταναλωτές.ant1iwo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: