Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού στην Λεμεσό


Έντονο είναι το παραδοσιακό στοιχείο των τριήμερων εκδηλώσεων του Κατακλυσμού στη Λεμεσό, αφού ο Δήμος συνεχίζει να παραμένει πιστός στην απόφαση που έλαβε πριν 3 χρόνια για μια καθόλα παραδοσιακή γιορτή, η οποία φέτος επιστρέφει στον αναβαθμισμένο χώρο της Επίχωσης, στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο.

Το πρωί πραγματοποιήθηκαν αγώνες κολύμβησης ανοιχτής συμμετοχής, από τον  Όμιλο Χειμερινών Κολυμβητών και Φίλων Λεμεσού Ακτή Ολυμπίων, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ΑΓΟ και τον ΚΟΑ.

Αύριο και τη Δευτέρα θα αναβιώσει το παλιό έθιμο του «πάμπορου», με το σκάφος MEDITTERANEO-3, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουν την πόλη από τη θάλασσα, με τη συνοδεία μουσικής και τραγουδιού από τη  χορωδία Αρίονες και τους Καντοδόρους Γιωργαλλέτου. (Ώρες αναχώρησης: 18:00, 19:00, 20:00μ 21:00). Όλα τα έσοδα από εισιτήρια που θα πωληθούν θα δοθούν στα Κοινωνικά Ιδρύματα του Δήμου Λεμεσού

Εκτός από τα περίπτερα, που θα πωλούν μόνο κυπριακά προϊόντα και άλλα παραδοσιακά είδη, πιστό στην παράδοση θα είναι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού της Λεμεσού, το οποίο αρχίζει αύριο Κυριακή στις 21:00, στο θεατράκι του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου, με λαϊκούς χορούς από τη Σχολή Xορού Μαχαλλεκίδη.

Ακολουθούν  ο Πολιτιστικός Όμιλος «Νέοι Ορίζοντες», με ένα πρόγραμμα με Αιγαιοπελαγίτικους χορούς, ο  Όμιλος Λαογραφικών Ερευνών Λεμεσού με ελληνικούς χορούς από Ρούμελη και Θεσσαλία και ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ζήδρος» Πολεμιδιών, ο οποίος θα παρουσιάσει κυπριακούς χορούς.

Εξάλλου, τη Δευτέρα, επίσης στο θεατράκι του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου, ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού «Διόνυσος» θα παρουσιάσει στις 20:30 κυπριακούς χορούς, τραγούδια και τσιαττιστά, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Μιχάλη Ττερλικκά και το μουσικό σχήμα «Αντάμα». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια και χορούς της Κύπρου, τσιαττιστά και ευτράπελα τραγούδια.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/237008/pistes-stin-paradosi-oi-ekdiloseis-kataklysmou-sti-lemeso#sthash.9kdhFCNk.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: