Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Αυθεντικές γεύσεις της Πάφου

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής Περιφέρειας Πάφου μέσα από το έργο gastronomy net πρόγραμμα,Διασυνοριακής συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013έχει ολοκληρώσει σωρεία δράσεων για τη ανάδειξη και πιστοποίηση της τοπικής γαστρονομίας κάτι που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ταυτότητας της.
Μόλις πρόσφατα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία εδεσματολογίου το οποίο προέκυψε από πολύμηνη έρευνα σε ολόκληρη την επαρχία Πάφου,  όπου ανακαλύφθηκαν παραδοσιακές συνταγές, καταγράφηκαν τοπικά προϊόντα και εδέσματα της επαρχίας.

Ο εν λόγω πρώτος οδηγός με τίτλο “Αυθεντικές Γεύσεις της Πάφου” περιλαμβάνει στις 100 έγχρωμες, πολύ καλής αισθητικής και σχεδιασμού σελίδες του μεταξύ άλλων εκτενή παρουσίαση των γεωργικών προϊόντων της Πάφου όπως Τυροκομικά, Προϊόντα ελιάς,  Λουκούμια και κουφέτα Γεροσκήπου,  τοπικούς οίνους, προϊόντα σταφυλιού κ.α .  Παράλληλα έχουν περιληφθεί πέραν των 25 Παφίτικων παραδοσιακών συνταγών που μέχρι σήμερα μπορεί κάποιος να τις απολαύσει αποκλειστικά στην  επαρχία Πάφου.
Ο οδηγός σύντομα θα είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά  στην ιστοσελίδα www.visitpafos.org.cy  καθώς και  θα  διανέμεται δωρεάν ως προωθητικό ή αναμνηστικό σε διάφορους ενδιαφερόμενους τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.
Επιπρόσθετα  στα άμεσα σχέδια της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου  είναι η ολοκλήρωση των κριτηρίων  και η εφαρμογή ενός πολιτικού προγράμματος πιστοποίησης Τοπικής Κυπριακής Κουζίνας  ενώ εντός του 2015 αναμένονται και άλλες δράσεις προς τον στόχο να αναδειχθεί  η Πάφος  ως προορισμός με έντονη γαστρονομική  κουλτούρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: