Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο


Τα χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, καθώς το σκηνικό θα περιλαμβάνει βροχές και καταιγίδες, ενδεχομένως και χαλάζι σε κάποιες περιοχές. 
Βελτίωση του καιρού και αύξηση της θερμοκρασίας αναμένεται τη Δευτέρα του κατακλυσμού, επιτρέποντας τις βουτιές, σε όσους αποφασίσουν να επισκεφτούν της παραλίες. 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, από απόψε ο καιρός αρχίζει να χαλάει, με χαρακτηριστικά του να εστιάζονται στην ανάπτυξη τοπικών βροχών και μεμονομένων καταιγίδων στα παράλια και τα ορεινά. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να υπάρξει και χαλαζόπτωση. 
Το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια, ενώ δεν αποκλείεται και χαλάζι. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση. Στο εσωτερικό αναμένεται να πέσει στους 25 βαθμούς, 6 – 7 βαθμούς πιο κάτω από το κανονικό, ενώ στα νότια και ανατολικά παράλια αναμένεται να πέσει στους 24 βαθμούς, 3- 4 βαθμούς πιο κάτω από το κανονικό.  Για τα δυτικά και βόρεια παράλια, αναμένονται  23 βαθμοί, περίπου 2 βαθμούς πιο κάτω από τις μέσες τιμές για την εποχή. 
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή το μεσημέρι, τουλάχιστον στις παράλιες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο. 
Τη Δευτέρα αναμένεται καλός καιρός χωρίς βροχές, ενώ σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θα υπάρξει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, γύρω στους 30 -31 βαθμούς. 
Η σκόνη στην ατμόσφαιρα έχει υποχωρήσει και δεν αναμένεται να επανέλθει τις επόμενες ημέρες.  



http://www.sigmalive.com/news/local/236638/mas-ta-xalaei-o-kairos-to-savvatokyriako#sthash.cF8hsjJG.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: