Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

"Σοβαρή η υπόθεση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας νιτρικής αμμωνίας στην Λάρνακα"

Για μια αρκετά σοβαρή υπόθεση η οποία τυγχάνει πολύ προσεκτικού χειρισμού από πλευράς της Αστυνομίας, έκανε  λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε σχέση με τη σύλληψη ενός 26χρονου Λιβανέζου, στην οικία του οποίου εντοπίστηκαν 67 χιλιάδες συσκευασίες νιτρικής αμμωνίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, άνδρες της Αστυνομίας διενήργησαν  έρευνα στην οικία όπου διαμένει ο 26χρονος στη Λάρνακα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Κατά την έρευνα, όπως είπε, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τον υπόγειο χώρο της κατοικίας 420 κιβώτια τα οποία περιέχουν περίπου 67 χιλιάδες συσκευασίες νιτρικής αμμωνίας.
Ακολούθως, πρόσθεσε, ο 26χρονος Λιβανέζος, ο οποίος είναι κάτοχος καναδικού διαβατηρίου, συνελήφθη και εναντίον του διερευνώνται συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε επίσης ότι κατά την ανάκριση του, ο ύποπτος προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. “Πρόκειται για μια αρκετά σοβαρή υπόθεση και τυγχάνει πολύ προσεκτικού χειρισμού από πλευράς της Αστυνομίας”, είπε και υπογράμμισε ότι η Αστυνομία θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις, με κάθε λεπτομέρεια, και τάχιστα θα προχωρήσει στην επιστημονική εξέταση των ανευρεθέντων.
Είπε, επίσης, ότι για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η Αστυνομία θα προχωρήσει στη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Ερωτηθείς κατά πόσον η Αστυνομία ενδεχομένως να έχει αποτρέψει μια τρομοκρατική ενέργεια, ο κ. Αγγελίδης αρκέστηκε να επαναλάβει τα περί της σοβαρότητας της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι οι εξετάσεις βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο.
Εν τω μεταξύ, ο 26χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο, σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη κράτηση του υπόπτου.


http://ikypros.com/?p=99698#sthash.U2xv6c2O.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: