Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Εστιατόριο Ελληνίδας στις ΗΠΑ προσφέρει φαγητό σε όσους πεινάνε. ΒΙΝΤΕΟ

Τεράστια αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η κίνηση της Ελένης Φωτιάδου, ιδιοκτήτριας του εστιατορίου «Ζορμπάς» στο Βιρτζίνια Μπιτς, να προσφέρει γενναιόδωρα φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη.
Αφορμή για την απόφασή της στάθηκε η αντίδραση των υπαλλήλων της όταν εντόπισαν έναν άνδρα να ψάχνει στα σκουπίδια του εστιατορίου, προκειμένου να βρει κάτι να φάει. Μία εικόνα που τους έκανε να λυγίσουν, ειδικά όταν αναλογίστηκαν ότι ο άνδρας έψαχνε στα δικά τους… αποφάγια.


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!!!
Οταν της μετέφεραν την εικόνα, η κ. Φωτιάδου αποφάσισε να αναρτήσει μία ανακοίνωση δίπλα από τους κάδους σκουπιδιών, ενθαρρύνονυτας όσους έχουν ανάγκη για φαγητό να μπαίνουν μέσα στο εστιατόριο.
«Δεν θέλω να βλέπω κάποιον έτσι! Κανείς δεν επιτρέπεται να πέφτει νηστικός στο κρεβάτι του εν έτει 2015», λέει για την απόφασή της.
Οσο για το τι έγραφε το σημείωμάς της; «Για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας παρακαλώ ελάτε μέσα και πείτε μας ότι θέλετε να φάτε και ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε… Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω! Οι φίλοι σας από τον «Ζορμπά»».
«Η Ελλάδα είναι η πατρίδα της φιλοξενείας. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα όλοι είμαστε μία μεγάλη οικογένεια. Πάντα βοηθούμε ο ένας τον άλλον, αγαπάμε ο ένας τον άλλον», αναφέρει η κ. Φωτιάδου.
Σημειώνται ότι μια αντίστοιχη κίνηση είχε γίνει πριν από λίγο καιρό και από ένα άλλο εστιατόριο στην Οκλαχόμα, λαμβάνοντας επίσης μεγάλη δημοσιότητα.http://ikypros.com/?p=99770#sthash.Np1CBk4U.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: