Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Πάφος. Στις 7 Δεκεμβρίου θα δικαστεί ο 73χρονος για σεξουαλική παρενόχληση της εγγονής του



Ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο παρουσιάστηκε σήμερα ο 73χρονος ο οποίος θεωρείται ύποπτος για σεξουαλική παρενόχληση της 11χρονης εγγονής του. 

Φίλοι και συγγενείς του ηλικιωμένου  τόσο από τη Πάφο όσο και τη Λευκωσία, σχεδόν όλη η ποντιακή κοινότητα  μετέβησαν σήμερα στο  Δικαστήριο Πάφου εις ένδειξη συμπαράστασης προς το πρόσωπο του 73χρονου. 


Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 73χρονου , δικηγόροι Νίκος Κληρίδης και Αλέξανδρος Αλεξάνδρου είχαν υποβάλει αρχικά έφεση στο Ανώτατο για το θέμα της κράτησης του πελάτη τους αλλά εκ των υστέρων την απέσυραν με το αιτιολογικό ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί πολύ σύντομα. Το Ανώτατο μάλιστα ανέφερε πως το θέμα της κράτησης του 73χρονου θα εξεταστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου. 

Η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από την Α’ δημόσιο κατήγορο Ξένια Ξενοφώντος  υπέβαλε σχετικό αίτημα ενώπιον του Κακουργιοδικείου όπως  η διαδικασία διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών , προκειμένου – όπως είπε- να διαφυλαχτεί η προσωπική ζωή της ανήλικης. 

Με την θέση της κατηγορούσας αρχής συμφώνησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του 73χρονου. 

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ διέταξε όπως για την προστασία της φερόμενης παραπονούμενης και της οικογένειας της η διαδικασία διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. 

Ο κ. Δαυίδ όρισε την υπόθεση για τις 7 Δεκεμβρίου του 2015 και διέταξε όπως ο 73χρονος  παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τότε. 

Την κράτηση του 73χρονου μέχρι την 7η Δεκεμβρίου ζήτησε η κατηγορούσα αρχή. Με την  θέση της κατηγορούσας αρχής δεν έφερε ένταση ωστόσο η υπεράσπιση λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος μέχρι την έναρξη της διαδικασίας. 

Στην επόμενη δικάσιμο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να καταθέσει η παραπονούμενη 11χρονη, εγγονή του 73χρονου
, η μαρτυρία της οποίας θεωρείται καταλυτική για την έκβαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την υπόθεση  το  πρωί της 20ης  Οκτωβρίου 11χρονο κοριτσάκι συνοδευόμενο από την 33χρονη μητέρα της και λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας Πάφου, επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου και κατήγγειλαν τον 73χρονο που είναι και παππούς της μικρής για σεξουαλική παρενόχληση.
 
Με βάση την καταγγελία , από την 1η Αυγούστου του 2015 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου του 2015  ο 73χρονος φέρεται σε  έξι διαφορετικές ημερομηνίες ενώ ήταν μόνος του στο σπίτι με την ανήλικη, να προέβηκε σε άσεμνες πράξεις.

Εναντίον του 73χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και στις 17:25 το απόγευμα  της 20ης Οκτωβρίου συνελήφθη.

Ο 73χρονος αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες.

Εξεταστής της υπόθεσης είναι ο αστυφύλακας Ανδρέας Τσεκούρας. 

Τη σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν οι Π.Ε.Δ. Α. Δαυίδ, Α.Ε.Δ. ο Δ.Ι. Κίτσιος και Ε.Δ. ο Κ. Σατολιάς .


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: