Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πολύ μεγάλη αύξηση των τουριστικών εσόδων φέτος στην Κύπρο

Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων δεκαεπτά μηνών σημείωσαν το Σεπτέμβριο του 2015 τα έσοδα από τον τουρισμό, ενισχύοντας την άνοδο εννεαμήνου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών της Στατιστικής Υπηρεσίας, τα έσοδα από τον τουρισμό τον μήνα Σεπτέμβριο 2015 ανήλθαν σε €321,1 εκ. σε σύγκριση με €273,4 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας αύξηση 17,4%.
Η αύξηση στα τουριστικά έσοδα Σεπτεμβρίου 2015 συνοδεύτηκε από αύξηση 3,0% στη μέση δαπάνη ανά περιηγητή. Το σημαντικό όσον αφορά την αύξηση της μέσης δαπάνης ανά περιηγητή είναι ότι αυτή επιτεύχθηκε λόγω της σημαντικής αύξησης κατά 9,4% στην ημερήσια δαπάνη, παρά την μείωση κατά 5,8% στη μέση διάρκεια παραμονής των περιηγητών στην Κύπρο το μήνα αυτό.
Όσον αφορά το πρώτο εννεάμηνο του χρόνου (Ιανουάριος 2015 – Σεπτέμβριος 2015) τα έσοδα ακολουθούν πλέον, όπως και οι τουριστικές αφίξεις, θετική πορεία αφού ανήλθαν σε €1.753 εκ. σε σύγκριση με €1.698 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014 καταγράφοντας αύξηση 3,2%.
Σε σχέση με την απόδοση συγκεκριμένων αγορών, σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι σημειώνεται αύξηση στα ποσά που δαπάνησαν ημερησίως περιηγητές από μεγάλες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Ελβετία και η Νορβηγία μεταξύ άλλων.
O ΚΟΤ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, ούτε πανηγυρίζει, ούτε επαναπαύεται με την επίτευξη των αποτελεσμάτων αυτών και συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά προς όφελος της οικονομίας του τόπου, με βασικό στόχο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των τουριστικών φορέων και της πολιτείας γενικότερα.
Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή όλων των τουριστικών φορέων στην επίτευξη των αποτελεσμάτων αυτών, ο Οργανισμός τους καλεί να συνεχίσουν την από κοινού μεγάλη προσπάθεια, ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν στις πολιτικές και τους σχεδιασμούς του.
Παράλληλα, ο ΚΟΤ καλεί τους τουριστικούς εταίρους και συνεργάτες του, να επανασχεδιάσουν τους προγραμματισμούς τους, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυξημένο αριθμό επισκεπτών, που ενδεχομένως θα μας επισκεφτούν, λόγω και των διεθνών εξελίξεων και τάσεων, τις οποίες ο οργανισμός αξιοποιεί.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: