Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Γεύμα γνωριμίας στη νέα Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Λευκωσία  κ. Kathleen Ann Doherty παρέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος.


Κατά τη συνάντηση, η κ Doherty αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Κύπρος για τις επιχειρήσεις της χώρας της που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και σημείωσε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά του, ο κ Φαίδωνος ενημέρωσε την Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών για τις δυνατότητες που διαθέτει  η Επαρχία μας ως τουριστικός, πολιτιστικός και επιχειρηματικός προορισμός και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη Αδελφοποίηση του Δήμου Πάφου με τον Δήμο του Μείζονος Αμμάν και στις προοπτικές που διαγράφονται για την πόλη μας από τον νέο της ρόλο ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με πόλεις και Οργανισμούς όχι μόνο της Ιορδανίας, αλλά και του ευρύτερου χώρου της Μέσης Ανατολής. 


Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης την Αμερικανίδα Πρέσβειρα για την πορεία της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, καθώς και για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας.