Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δείτε την στιγμή της πτώσης του Ρωσικού αεροσκάφους. ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


Ρωσικό αεροσκάφος τύπου SU24,  που παραβίασε τα τουρκικά σύνορα κατέρριψαν τουρκικά F16 αφού προηγουμένως το προειδοποίησαν στα σύνορα με τη Συρία στην περιοχή που βρίσκονται οι Τουρκομάνοι.


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!!!

Οι δύο πιλότοι που βρίσκονταν στο ρωσικό αεροσκάφος έπεσαν με αλεξίπτωτα και υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο ένας εξ αυτών είναι στα χέρια Τουρκομάνων.  Τουρκομάνοι και συριακές δυνάμεις του Άσσαντ βρίσκονται σε σύγκρουση.
Τουρκικές στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής και καταρρίφθηκε κοντά στο χωριό Γιαμάντι όπου έχουν καταφύγει οι Τουρκομάνοι.
Ο Τούρκος Πρόεδρος επικοινωνώντας με τον αρχηγό του τουρκικού στρατού Χουλουσί Ακάρ ενημερώθηκε. Ανακοίνωση της προεδρίας αναφέρει ότι το ρωσικό αεροσκάφος το κατέρριψαν τουρκικά πολεμικά και ότι οι δύο πιλότοι που βρίσκονταν σε αυτό έπεσαν με αλεξίπτωτα.
Έπειτα από τη πτώση του αεροσκάφους η Συρία έστειλε ελικόπτερα αμέσως στην περιοχή. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι προσπαθούν να βρουν τους πιλότους οι οποίοι έπεσαν στην περιοχή όπου υπάρχουν συγκρούσεις με τους Τουρκομάνους.
Δημοσιογράφος του τουρκικού καναλιού Χαμπέρτουρκ ο οποίος ήταν στην περιοχή καλύπτοντας τις συγκρούσεις με τους Τουρκομάνους μετέδωσε ότι είδε το ρωσικό αεροσκάφος και εκεί που το παρακολουθούσαν διερωτούμενοι αν θα βομβαρδίσει το είδαν να πέφτει.

Χάρτης
Χάρτη από την καταγραφή του τουρκικού ραντάρ στον οποίο φαίνεται το ρωσικό αεροσκάφος να παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο έδωσε στην δημοσιότητα η Τουρκία.
Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό το αεροσκάφος μπήκε στον τουρκικό εναέριο χώρο στις 9.20 το πρωί και παρέμεινε για πέντε λεπτά.
Στο μεταξύ ο διοικητής των Τουρκομάνων Οσμάν Σαλίχ σε δηλώσεις του στο τουρκικό κανάλι Χαμπέρτουρκ είπε ότι το ρωσικό αεροσκάφος το χτύπησαν οι Τουρκομάνοι.


Νεκρός ο πιλότος
Νεκρός είναι ο ένας Ρώσος πιλότος έπειτα από την κατάρριψη του αεροσκάφους τους από τον τουρκικό στρατό όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της περιοχής τα οποία μάλιστα δημοσιεύουν και φωτογραφίες.

Ο άλλος φέρεται να έπεσε στα χέρια των Τουρκομάνων μαχητών σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενώ ρωσικά αεροσκάφη που βρίσκονται στην περιοχή Μπαϊρμπουτσάκ προσπαθώντας να εντοπίσουν τους πιλότους αλλά και τα συντρίμμια του αεροσκάφους δεν μπορούν να προσγειωθούν λόγω των Τουρκομάνων.

Το αεροσκάφος έπεσε στο όρος Κιζίλνταγ όπου τις τελευταίες μέρες διεξάγονταν σκληρές μάχες μεταξύ των Τουρκομάνων και των δυνάμεων του Άσσαντ. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι χθες οι δυνάμεις του Άσσαντ είχαν καταφέρει να καταλάβουν το Κιζίλνταγ ωστόσο σήμερα οι Τουρκομάνοι ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον των δυνάμεων του Άσσαντ καταφέρνοντας να τους αποκρούσουν. Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ρωσικό αεροσκάφος.

Σοβαρό περιστατικό
Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι είναι λάθος να μιλά κανείς για οποιεσδήποτε συνέπειες στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις μετά το περιστατικό με το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Sukhoi Su-24 δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Τρίτη.
"Θα ήταν λάθος τώρα να δώσουμε οποιεσδήποτε εκτιμήσεις, παραδοχές ή να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα προτού έχουμε μια πλήρη εικόνα», δήλωσε ο κ. Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.
"Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, αλλά και πάλι, χωρίς όλες τις πληροφορίες είναι αδύνατο να πούμε τίποτα και θα ήταν λάθος," πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιθανόν να εκφράσει αργότερα σήμερα την αντίδρασή του σχετικά με το περιστατικό με το αεροσκάφος Su-24.
Ο κ. Πούτιν είναι προγραμματισμένο να έχει συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ανέφερε ο κ. Πεσκόφ προσθέτοντας ότι το θέμα αναμένεται να εγερθεί και ο Πρόεδρος Πούτιν να δώσει την εκτίμησή του.
"Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο πρόεδρος θα αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα σε συνομιλία του με τον βασιλιά και σε κάθε περίπτωση, ότι θα υπάρξει αντίδραση από τον πρόεδρο", πρόσθεσε.
Όταν ρωτήθηκε αν μπορεί κανείς να περιμένει μια συζήτηση για το περιστατικό με την τουρκική πλευρά, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ακούσει καμία τελική δήλωση από το Υπουργείο Άμυνας σχετικά με τα αίτια της συντριβής .
« Ας περιμένουμε», δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος.


Την κατάρριψη του αεροσκάφους της επιβεβαιώνει η Ρωσία ωστόσο στην ανακοίνωσή της απορρίπτει ότι υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.
Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος ήταν εντός των συνόρων της Συρίας κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης και πως αυτό μπορεί να το αποδείξει. Αναφέρει ακόμη ότι το πολεμικό αεροσκάφος SU24 της ρωσικής αεροπορίας καταρρίφθηκε με πύραυλο εδάφους.
Από την άλλη ο τουρκικός στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι προειδοποίησαν το αεροσκάφος που παραβίασε τα τουρκικά σύνορα πέντε φορές επί δέκα λεπτά.
Στο μεταξύ Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν ο Ρώσος πιλότος που έπεσε με αλεξίπτωτο βρίσκεται όμηρος στα χέρια των Τουρκομάνων τότε αναμένεται μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.
Απόψε υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Άγκυρα και μέχρι στιγμής δεν έχει ακυρωθεί.

Σύσκεψη ΝΑΤΟ
Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε το ΝΑΤΟ στις 18.00 το απόγευμα έπειτα από αίτημα της Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Στη σύνοδο θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις μετά την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό.
Και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας του.
Πληροφορίες λένε ότι η επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Τουρκία απόψε ακυρώνεται αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.

Αντιδράσεις στην Κύπρο
Συμμαχία Πολιτών

Εκφράζουμε έντονη ανησυχία για τις πληροφορίες που φέρουν την Τουρκία να έχει καταρρίψει ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Οι εξελίξεις αυτές στην περιοχή μας, ενδεχόμενα να εκτροχιαστούν, θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στις μεγάλες δυνάμεις θα επικρατήσει αυτοσυγκράτηση και ότι η ΕΕ μαζί με την  Κυπριακή Δημοκρατία  θα διαδραματίσουν θετικό ρόλο ώστε να αποτραπεί ή όποια ευρύτερη σύναξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: