Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Πάφος. Ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης ξυλοδαρμού πολίτη από τους αστυνομικούςΣήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο,  η εκδίκαση  της υπόθεσης του ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς,.


Οι  δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες για πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, για σκληρή, εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση άλλου προσώπου και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. 

Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να ακουστεί μαρτυρία. 

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος  Δαυίδ διέταξε  όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους δηλαδή  παρέδωσαν  τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα , το όνομα τους έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο των προσώπων που απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα ενώ έχουν υπογράψει και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ ο κάθε ένας με ένα αξιόχρεο εγγυητή.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπεί ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου. 

Συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αστυνομικών είναι οι δικηγόροι Νικόλας Τσαρδελής και ο Γεώργος Γεωργίου .

Στην προηγούμενη δικάσιμο οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αστυνομικών υπέβαλαν αίτημα για αναβολή με το αιτιολογικό ότι ήταν απασχολημένοι με την προετοιμασία άλλης υπόθεσης,

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ έκανε αποδεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, συνεκτιμώντας – όπως είπε- και τη θετική τοποθέτηση της Εισαγγελικής Αρχής και επειδή πρόκειται για πρόσφατη υπόθεση.

Η υπόθεση είπε ο κ. Δαυίδ καταχωρήθηκε στις 14.9.2015 επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν θα παραβλέψει ταυτόχρονα το πρόγραμμα του Κακουργιοδικείου .

Χαρακτήρισε αιτιολογημένο το αίτημα και ανέβαλε την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης σήμερα  στις 11:00 το πρωί.

Την σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν Πρόεδρος ο Άγγελος Δαυίδ, Ανώτερος Δικαστής ο Δημήτρης Κίτσιος και Επαρχιακός Δικαστής ο Κώστας Σατολιάς.