Κυριακή 29 Μαΐου 2016

4η έκθεση ζωγραφικής της Χαρίκλειας Μαυρονικόλα



Τα εγκαίνια της 4ης έκθεσης ζωγραφικής της Χαρίκλειας Μαυρονικόλα τελέστηκαν, χθες, στην Πάφο. Σε μια εικαστική περιήγηση στην αφρικανική ήπειρο, οι παρευρισκόμενοι ήρθαν σε επαφή με την ιστορία, την κοινωνία, τον πολιτισμό, τη φύση και τον άνθρωπο της Αφρικής.


Οι πίνακες της ζωγράφου αποτελούν έργα εμπνευσμένα από μεγαλειώδη τοπία, αγαλμάτινα πορτρέτα και νεκρή φύση. Προσπαθώ, είπε, η ζωγράφος να βάλω τη σκέψη και ότι νιώθω πάνω στο καμβά για την Κύπρο. Τα περισσότερα έργα που βλέπετε εδώ είναι εμπνευσμένα από την Αφρική, πρόσθεσε. Στο χαιρετισμό της, η γεννημένη στο Ζαϊρ ζωγράφος, ανέφερε πως στους καμβάδες της προσπαθεί να αποδώσει τις εικόνες από την ζωή της στην Αφρική και την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια, σε χαιρετισμό του είπε πως η ζωγράφος είναι εμφανώς επηρεασμένη από την κουλτούρα της Αφρικής, από την οποία αντλεί θέματα, και αξιοποιεί στοιχεία που έχουν βαθιές ρίζες στον πολιτισμό και την κοινωνία της αφρικανικής ηπείρου.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων της Χαρίκλειας Μαυρονικόλα θα δοθούν στον ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου. Η Άντρη Αβραάμ, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου, σε χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ, που, όπως είπε, χρειάζεται συνεχώς την στήριξη εθελοντών, ευαισθητοποιημένων ατόμων. Ευχαρίστησε τέλος της ζωγράφο για την προσφορά της προς το σύνδεσμο.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: