Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Στο δικαστήριο ο Αιγύπτιος αεροπειρατής



Στο Δικαστήριο θα παρουσιαστεί εκ νέου σήμερα ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, ο οποίος εκζητείται από  τις αιγυπτιακές αρχές για αεροπειρατεία, που διεπράχθη στις 29 Μαρτίου σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.


Κατά τη σημερινή δικάσιμο που είναι ορισμένη για τις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να συνεχιστεί η αντεξέταση του πρώτου μάρτυρα για την υπόθεση (Βάκης Προδρόμου του ΤΑΕ Αρχηγείου), η οποία άρχισε την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα ο ανακριτής του ΤΑΕ Αρχηγείου Βάκης Προδρόμου είπε ότι είναι ο ανακριτής για την υπόθεση της έκδοσης και παρέλαβε τη σχετική αλληλογραφία από τις αιγυπτιακές αρχές.

Είπε επίσης στο Δικαστήριο ότι στις 4 Απριλίου 2016 παρέλαβε ηλεκτρονικά το αίτημα των αιγυπτιακών αρχών για έκδοση και την επόμενη (5 Απριλίου) με έγγραφο στο χαρτί. Πρόσθεσε ότι ετοίμασε αίτηση και ένορκο δήλωση στις 7 Απριλίου που υπέβαλε στον Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, για το σκοπό της έκδοσης. Είπε επίσης ότι το ένταλμα εκδόθηκε αυθημερόν και ακολούθησε η άμεση εκτέλεση του στο χώρο του Δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας είπε ακόμα ότι το διαβατήριο του εκζητουμένου βρίσκεται στην κατοχή του, παραλήφθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης ποινικής υπόθεσης της κυπριακής Αστυνομίας και αφορά μεταξύ άλλων το αδίκημα της αεροπειρατείας που διαπράχθηκε στις 29 Μαρτίου.

Ο δικηγόρος του εκζητουμένου δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να αντεξετάσει τον μάρτυρα και ζήτησε όπως διακοπεί η διαδικασία ώστε να προετοιμαστεί για αντεξέταση.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: