Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

"ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ «ΑΧΤΑΡΜΑ». ΕΥΠΡΕΠΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ"

Μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό, ευπρεπισμό και εξωραϊσμό της τουριστικής οδού Αγίου Αντωνίου στην Κάτω Πάφο διενεργεί τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Πάφου.

Συνεργεία του Δήμου προβαίνουν σε καθαρισμό οικοπέδων, βάψιμο τειχών, απομάκρυνση από τις στέγες των κτιρίων παλαιών δορυφορικών κεραιών, κατεδάφιση παράνομων κατασκευών ή υποστατικών, απομάκρυνση πινακίδων αλλά και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων της περιοχής με φωτισμό.
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σε λίγες μέρες η τουριστική αυτή περιοχή δεν θα θυμίζει σε τίποτα την εικόνα που παρουσίαζε μέχρι πρότινος και κάλεσε τους ιδιοκτήτες, χρήστες και ενοικιαστές των υποστατικών να άρουν τις παρανομίες, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επεμβαίνει ο Δήμος.
Πριν δέκα χρόνια, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, ο Δήμος Πάφου εκτέλεσε ένα έργο των 2 εκατομμύριων ευρώ, στο πλαίσιο της ανάπλασης για την αναβάθμιση της περιοχής, αλλά οι αυθαιρεσίες, οι ασυδοσίες και οι παρανομίες των ιδιωτών δημιούργησαν μια παραγκούπολη που οδήγησαν την τουριστική αυτή οδό στη διάλυση και το μαρασμό.
Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως δεν μπορεί μια πόλη, η οποία δέχεται ένα και πλέον εκατομμύριο τουρίστες, να μην έχει να δώσει επιλογές στους επισκέπτες της και επανέλαβε την αταλάντευτη βούληση της Τοπικής Αρχής να επαναφέρει την έννομο τάξη και να επιβάλει την καλαισθησία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.





Δεν υπάρχουν σχόλια: