Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Βροχερός και σήμερα ο καιρός στην Κύπρο

Ασθενής χαμηλή πίεση και αστάθεια θα επηρεάζουν την περιοχή, μέχρι την Κυριακή.
Σήμερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι.
Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικά δυνατό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά τοπικά ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά σταδιακά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: