Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

IMS Private School. Ένα σχολείο νέου τύπου αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας


To IMS Private School έχει τα τελευταία δύο χρόνια καθιερωθεί ως πρότυπο εκπαιδευτήριο με καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εντελώς καινούργια προσέγγιση στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
Από φέτος το απολυτήριο που προσφέρει έχει και την επίσημη αναγνώριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου ως διαφορετικού τύπου και ισότιμου με αυτό των δημοσίων Λυκείων.


Το απολυτήριο προσφέρεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς και εξασφαλίζει πρόσβαση στις Παγκύπριες εξετάσεις για τα πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς και στα πανεπιστήμια άλλων χωρών. Πέραν από αυτό, τον Αύγουστο που ακολουθεί την αποφοίτηση και με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων A Level, οι απόφοιτοι του ΙΜS λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό με ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση, το IMS Diploma. Αυτό καταγράφει τις βαθμολογίες τους σε τέσσερα θέματα A Level και συμψηφίζοντας τις με την σχολική τους επίδοση, τους απονέμει συνολική βαθμολογία στην εξής κλίμακα: S: Outstanding, 1: Excellent, 2.1: Very Good, 2.2: Good, 3: Satisfactory. Το IMS Diploma δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στους μαθητές που φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν θέση στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Ουσιώδη στοιχεία του προγράμματος του IMS Private School αποτελούν:

·        Η τριετής διάρκεια, με κάλυψη του επιπέδου GCSE σε ένα χρόνο και του A Level σε δύο.
·        Η ελεύθερη επιλογή θεμάτων, με τη δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε συνδυασμού θεμάτων χωρίς περιορισμό.
·        Οι τάξεις με αριθμό μαθητών από 12 μέχρι 1, με μέσο όρο 6 μαθητές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους καθηγητές να προσφέρουν στον κάθε μαθητή εξατομικευμένη βοήθεια και να παρακολουθούν στενά την απόδοσή του.
·        Η ανάδειξη των ταλέντων και ιδιαίτερων ικανοτήτων του κάθε μαθητή, ώστε να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή πανεπιστημιακή παιδεία.
·        Η καθοδήγηση στις επιλογές θεμάτων των μαθητών και στην επιλογή κλάδου σπουδών στο πανεπιστήμιο.
·        Η στενή συνεργασία με το IMS Research and Development Centre, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι μαθητές του IMS Private School να συμμετάσχουν σε έρευνα και εκπαιδευτικές ανταλλαγές, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
·        Καθηγητές ειδικευμένοι στη διδασκαλία σε επίπεδο GCSE και A Level, οι οποίοι μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα στο μάθημα.
·        Η φρέσκια διδακτική προσέγγιση που στοχεύει στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης αντί για απομνημόνευση.
·        Η προσεκτική επιλογή μαθητών με καθαρούς στόχους σπουδών σε έγκυρα πανεπιστήμια και μεταχείριση τους σαν ενήλικες.
·        Η άριστη επικοινωνία μεταξύ καθηγητών, μαθητών και γονέων.
·        Το βολικό και αποδοτικό καθημερινό ωράριο με έναρξη μαθημάτων στις 9:00 π.μ και 60λεπτες περιόδους.
·        Η χρήση της πιο προηγμένης εκπαιδευτικής τεχνολογίας σε κτηριακές εγκαταστάσεις που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις των σύγχρονων σχολικών αναγκών. 


Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 25333003.

Δεν υπάρχουν σχόλια: