Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μεγάλες καταστροφές στην ορεινή Λεμεσού από το χαλάζι



Τις πληγές τους μετρούν οι γεωργοί της δυτικής ορεινής περιοχής Λεμεσού, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που συνοδεύονταν από χαλάζι, το οποίο προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στην γεωργική παραγωγή σε κοινότητες όπως το Πέρα Πέδι, τα Μανδριά, τις Κάτω Πλάτρες, το  Φοινί, το Κοιλάνι και το Μονιάτη .

 
Μήλα, κεράσια, ροδάκινα, χρυσόμηλα, και άλλα οπωροφόρα δέντρα καθώς και λαχανικά και αμπέλια καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το φαινόμενο που έπληξε νωρίτερα τις ορεινές κοινότητες της Επαρχίας.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Φοινιού Χριστάκης Μεσαρίτης, «η καταστροφή στην γεωργική παραγωγή της κοινότητας μας είναι ολοκληρωτική», προσθέτοντας ότι μέχρι και θερμοκήπιο 30 και πλέον στρεμμάτων καταστράφηκε από την έντονη χαλαζόπτωση.
 
Ο κ.Μεσαρίτης ανέφερε πως ήδη έχει ενημερωθεί ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ), λειτουργοί του οποίου αναμένεται να αξιολογήσουν και να καταγράψουν τις ζημιές αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
 
Εξάλλου, ο κοινοτάρχης Μονιάτη, Πάμπος Κωνσταντινίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι οι ζημιές είναι μεγάλες, ωστόσο το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής θα διαπιστωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.
 
Πρόσθεσε δε ότι από την κακοκαιρία, διάρκειας πέραν των δυο ωρών, προκλήθηκε βλάβη 


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: