Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 40χρονου



Γύρω στις 12.20 το μεσημέρι σήμερα, ενώ μέλη της Αστυνομίας (ΚΕΜ-ΟΥΛΑΕ), βρίσκονταν μηχανοκίνητη περιπολία στον Άγιο Δομέτιο αντιλήφθηκαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και κάλεσαν τον οδηγό του να σταματήσει για έλεγχο.
Αντί αυτού, ο οδηγός στην παρουσία της Αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα, προσπερνούσε κατ’ επανάληψη προπορευόμενα οχήματα, διαπράττοντας τροχαία αδικήματα.



Ακολούθως, παρά τη συμβολή με την οδό Δελφών, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το εν λόγω όχημα συγκρούστηκε με περιπολικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο μέλη της Αστυνομίας. Από τη σύγκρουση, οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Α’ Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολύθηκαν.



Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν 40χρονος, ο οποίος συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα που διέπραξε. Σε έρευνα που έγινε στο όχημά του, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ένα σιδερένιο πτυσσόμενο ρόπαλο, ένα μαχαίρι, 2 τάμπλετ, δύο συσκευές gps και τρία κινητά τηλεφωνά.



Ο 40χρονος μεταφέρθηκε επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και απολύθηκε. Ακολούθως, μεταφέρθηκε στην Τροχαία Λευκωσίας, όπου μέλη της ΥΚΑΝ, μετά από σωματικό έλεγχο που του έκαναν, εντόπισαν στο σακάκι του ένα διαφανές νάιλον σακούλι που περιείχε 2,7 γραμμάρια αμφεταμίνες, τα οποία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ