Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Τσουχτερό κρύο απόψε στην Κύπρο



Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές κυρίως στα παράλια, ενώ στα ορεινά ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 7 στα δυτικά και βόρεια παράλια, και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε ορισμένες πεδινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο αρχικά θα παρατηρούνται περίοδοι με ηλιοφάνεια και περίοδοι με συννεφιά, ενώ σταδιακά νεφώσεις που θα πυκνώνουν αναμένεται να δώσουν τοπικά ελαφρές κυρίως βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να παρατηρείται παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αργότερα αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα εξασθενούν.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις.

Το Σάββατο ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, ενώ το Σαββάτο αναμένεται πτώση.