Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στην Κύπρο



Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα,  ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες,  ενώ σε κάποιες ορεινές περιοχές θα σημειωθεί χιονόπτωση.  
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί,  μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4  με 5  Μποφόρ αλλά σύντομα,  στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί, 6  Μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι κυματώδης για να καταστεί το απόγευμα, στα δυτικά και νότια παράλια,  μέχρι πολύ κυματώδης.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στον 1  βαθμό στα ψηλότερα ορεινά,  όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.
 
Απόψε,  ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα,  κυρίως στα παράλια,  ενώ σε κάποιες ορεινές περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3  με 4  Μποφόρ αλλά στα παράλια μέτριοι και αρχικά μέχρι ισχυροί, 4  με 5  Μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης,  στα βόρεια και στα ανατολικά και μέχρι πολύ κυματώδης,  στα δυτικά και στα νότια.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3  βαθμούς στο εσωτερικό,  στους 6  στα νότια και ανατολικά,  γύρω στους 9  στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους μείον 3  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.  Στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε ορισμένες πεδινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Τη ∆ευτέρα,  ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή κυρίως στα δυτικά,  στα βόρεια και στα βορειοανατολικά και σε κάποιες ορεινές και ημιορεινές περιοχές παροδική ελαφρά χιονόπτωση.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε κάποιες περιοχές μικρή πτώση.
 
Την Τρίτη,  ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τετάρτη,  διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους αυξημένης συννεφιάς,  η οποία τοπικά αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο την Τρίτη και την Τετάρτη.