Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Αναχώρησε για τη Γενεύη ο ΑναστασιάδηςΓια τη Γενεύη αναχωρεί σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης  όπου θα παρακαθίσει σε συνομιλίες για το Κυπριακό με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας από τις 9 με 11 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα παρακαθίσει στη διάσκεψη για την Κύπρο η οποία θα αρχίσει στις 12 του μηνός.


Σε ανάρτησή του στο twitter λίγο πριν την απογείωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε "με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη. Για την Κύπρο μας".

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Γενεύη ο διαπραγματευτής  Ανδρέας Μαυρογιάννης, τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και οι Κύπρος Χρυσοστομίδης, Πόλυς Πολυβίου, Παναγιώτης Δημητρίου, Νίκος Κλεάνθους, Τουμάζος Τσιελεπής, Μάριος Ηλιάδης, ομάδα τεχνοκρατών, καθώς επίσης και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Στην κυπριακή αποστολή θα συμμετέχουν Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εξάλλου, σε χθεσινές του δηλώσεις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι μεταβαίνουμε στη Γενεύη με εναλλακτικά σενάρια αντιμετώπισης όλων των ενδεχόμενων.

Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την Κυριακή το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς και ότι έχει υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για να παρευρεθούν στη διάσκεψη για την Κύπρο στις 12 Ιανουαρίου.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Κυριακή, στις 1900 τοπική ώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί αναμένεται να συζητήσουν στη Γενεύη τον κατάλογο με τα σημαντικά θέματα που εκκρεμούν και να αποφασίσουν τη σειρά συζήτησης τους από τις 9 ως τις 11 Ιανουαρίου.κυπε