Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ανέλαβε το νέο δημοτικό συμβούλιο Πέγειας



Πραγματοποιήθηκε  στο οίκημα της Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Πέγειας η επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου δημοτικού συμβουλίου.


Στο χαιρετισμό του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως προτεραιότητα του είναι μια Πέγεια, σύγχρονη, μοντέρνα, σημείο αναφοράς σε όλη την Κύπρου.

Ο κ. Λάμπρου είπε πως βασική προτεραιότητα του είναι η σημαντική βελτίωση του οδικού δικτύου, η τροχιοδρόμηση των δρόμων Πάφου –Πέγειας αλλά και Πέγειας – Αγίου Γεωργίου, η διαχείριση του Κόλπου των Κοραλλίων που αποτελεί πραγματική πηγή εσόδων , ο επανασχεδιασμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ανακοίνωσε επιπρόσθετα την ενίσχυση των επιτροπών δημοτών, η ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς και ο περιορισμός της εγκληματικότητας.

Ο κ.Λάμπρου είπε πως πρέπει πολλά επίσης να γίνουν όπως θέματα που έχουν σχέση με το περιφερειακό ιατρικό κέντρο, τη δημοτική βιβλιοθήκη,την μαρίνα στα Πότιμα.

Ο επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Πανίκος Αειρινιώτης αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του στα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν με την μεμονωμένη κατοικία, το τοπικό σχέδιο , το διαχειριστικό σχέδιο του Ακάμα και άλλα. Δεσμεύτηκε επίσης να εργαστεί με ειλικρίνεια και διαφάνεια για το καλό του Δήμου.

Ο Δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Χρυσοστόμου επίσης του ΔΗΣΥ εξέφρασε τη θέση ότι ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου σε ένα σύγχρονο Δήμο είναι να εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον των δημοτών και  όχι να συντηρεί ένα σύστημα αλληλεξάρτησης .  Όραμα του συνέχισε,  “ είναι μια σύγχρονη καθαρή Πέγεια και Ευρωπαική”.    

O Στέλιος Κόνικκος της ΕΔΕΚ δήλωσε παρών σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια και διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί σκληρά και συλλογικά στη κοινή προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου. 

Ο Σάββας Θεοδοσίου που εξελέγη με το συνδυασμό του ΔΗΚΟ  συνεχάρη το νέο δήμαρχο και το νεοεκλεγές δημοτικό συμβούλιο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. 

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κινήματος « Πρωτοβουλίας Νέων Πέγειας» ανέφερε πως επιδίωξη του ως πρωτοβουλία νέων είναι να συνεργαστούν  με όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και το δημοτικό συμβούλιο για το καλό του Δήμου. Δεσμεύτηκε επίσης να βοηθήσει τον Δήμαρχο για να υλοποιήσει το πρόγραμμα του.

Ο Αχιλλέας Αχιλλέως δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ δήλωσε προς όλους τους δημότες της Πέγειας ότι με πνεύμα συλλογικότητας θα επιδιώξει  με τη σύγκλιση και σύνθεση όλων των απόψεων που προασπίζουν το δημόσιο και συλλογικό συμφέρον. Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί σκληρά για να υπηρετήσει και να υπερασπιστεί  ένα ανοιχτό ανθρώπινο Δήμο με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. 

Τέλος η Λίντα Λεπλάνκ από τον συνδυασμό του κινήματος « Ανεξαρτήτων» είπε πως υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον Δ.Πέγειας και θα συνεχίσει το έργο για ένα καλύτερο αύριο για τους δημότες.



κυπε